Skip to main content

Αποχωρεί από τη Frigoglass ο Torsten Tuerling

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Frigoglass, με ισχύ από την 31η Αυγούστου 2015, για προσωπικούς λόγους, γνωστοποίησε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ο Torsten Tuerling.

Ο κ. Tuerling ανέλαβε καθήκοντα στη Frigoglass τον Μάιο του 2012. Υπό την καθοδήγησή του, η Frigoglass ισχυροποίησε την ανταγωνιστικότητά της με την ενοποίηση των παραγωγικών της μονάδων, επαναπροσδιόρισε τη φήμη για την ποιότητά της και εγκαθίδρυσε το Σύστημα Υπεροχής της Frigoglass (Frigoglass Excellence System), όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Tuerling διαδραμάτισε επίσης σημαντικό ρόλο στην επιτυχή ολοκλήρωση της πρόσφατα συναφθείσας συμφωνίας για την πώληση του κλάδου υαλουργίας καθώς και στην έκδοση του ομολογιακού δανείου το 2013.

«Μετά τον στρατηγικό επανακαθορισμό που θεμελιώθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Tuerling, η Frigoglass είναι πλέον διαρθρωμένη ώστε λειτουργώντας σε ένα πιο συγκεντρωμένο, δομημένο και καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο να προχωρήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη. Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Torsten για τα σημαντικά επιτεύγματα και την πολύτιμη συνεισφορά του κατά την πρόσφατη φάση μετασχηματισμού της Frigoglass», σχολίασε ο Χαράλαμπος Δαυίδ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Frigoglass.

Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Νικόλας Μαμουλής, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2015. Ο κ. Μαμουλής ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2013 τα καθήκοντα του οικονομικού διευθυντή του ομίλου.