Skip to main content

Εντυπωσιασμένη η Visa Europe από τις ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις

Συνολικές επενδύσεις, ύψους 100 εκατ. δολαρίων, σε εταιρείες fintech στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα η Visa Europe, στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Money Europe 2020», το οποίο πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, η διευθύνουσα σύμβουλος της Visa Europe, Σαρλότ Χογκ, «η Visa ενισχύει και κάνει πιο απλή και επωφελή την συνεργασία της με το οικοσύστημα των fintech προς όφελος και όλων των πλευρών και του τελικού καταναλωτή».

Η Visa δίνει έμφαση, μεταξύ άλλων, σε fintech αρχικών σταδίων που προτείνουν λύσεις στον τομέα των αόρατων πληρωμών (invisible payment), αλλά και λύσεων που ενισχύουν τη διαχείριση και τον έλεγχο των οικονομικών των καταναλωτών.

Ερωτηθείσα για το ελληνικό οικοσύστημα των fintech και γενικότερα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, η επικεφαλής της Visa Europe δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δυναμική και τις καινοτόμες ιδέες των επιχειρήσεων.

«Κάθε χώρα που επισκέπτομαι έχει να επιδείξει στον τομέα της καινοτομίας, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ανάπτυξη και η δυναμική στον τομέα της καινοτομίας που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις μετά από μια βαθιά περίοδο κρίσης» τόνισε, αναλυτικά, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

naftemporiki.gr