Skip to main content

Angelakos (Hellas S.A.): 2ος Ετήσιος Καθαρισμός Παραλιών στις Οινούσσες

«Save Our Seas» (Σώστε τις θάλασσές μας) ήταν το σύνθημα του φετινού καθαρισμού παραλιών που πραγματοποιήθηκε στις Οινούσσες την Παρασκευή, 26 Μαΐου, με πρωτοβουλία της Angelakos (Hellas) S.A. και σε συνεργασία με τον Δήμο Οινουσσών.

Σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης δράσης, μέλη της εταιρείας ταξίδεψαν στις Οινούσσες προκειμένου να καθαρίσουν τις δυτικές παραλίες του νησιού, στις οποίες εκατοντάδες ντόπιοι παραθεριστές και τουρίστες απολαμβάνουν τα μπάνια τους κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.  

Η Αngelakos (Hellas) S.A. εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Αγγελάκο, τον Καπτα-Παναγιώτη Ανδριώτη, την κα. Χρυσάνθη Ανδριώτη, την κα. Σεβαστή Θεοδωράκα, την κα. Αλίκη Ιωαννίδη, τον κ. Ιωάννη Χονδροδήμα και την κα. Βασιλική Πάλλη. Την ανωτέρω ομάδα πλαισίωσαν μαθητές του Γυμνασίου Οινουσσών, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου.

Έτσι, 62 εθελοντές συμμετείχαν σε αυτήν την δράση καθαρίζοντας 7 παραλίες και περίπου 800 μ. ακτογραμμής, συλλέγοντας 100 σακούλες απορριμμάτων, κυρίως μπουκάλια γυάλινα και πλαστικά, λάστιχα, σχοινιά και δίχτυα ψαρέματος, κουτιά αναψυκτικών, πλαστικές σακούλες κ.α.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Angelakos (Hellas) S.A., σκοπός της εταιρείας είναι να ευαισθητοποιηθούν ακόμη περισσότερο όλοι, σε ό,τι αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών. Κατά την εταιρεία, είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους εθελοντές ήταν παιδιά ηλικίας 12-20 ετών. Τονίζει επίσης πως, το γεγονός ότι 28 από τους εθελοντές ήταν σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, αποδεικνύει ότι τα μελλοντικά στελέχη της ναυτιλίας δείχνουν ενδιαφέρον για να μην μολυνθούν οι θάλασσες

Η Angelakos (Hellas) S.A. εξέφρασε τις ευχαριστίες της σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν τη δράση και έκανε γνωστό πως πρόθεση της εταιρείας είναι να συνεχιστεί η πρωτοβουλία σε ετήσια βάση.