Skip to main content

Ζημιές 12,2 εκατ. ευρώ για τη Frigoglass

Ζημιές 12,2 εκατ. ευρώ εμφάνισε στο α’ τρίμηνο του 2017 η Frigoglass SAIC, έναντι ζημιών 8,3 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.

Εξαιρουμένων των δαπανών που σχετίζονται με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση, η εταιρεία κατέγραψε καθαρές ζημιές, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, αμετάβλητες συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Την ίδια ώρα, οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά 7,5% σε 94,3 εκατ. ευρώ, λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στην Ασία και του έντονου ανταγωνισμού στη Νοτιοανατολική Ασία.

Στον αντίποδα, οι πωλήσεις στην Ανατολική Ευρώπη αυξήθηκαν με διψήφιο ποσοστό χάρη στις επενδύσεις σε επαγγελματικά ψυγεία από ζυθοποιίες και τις αυξήσεις των πωλήσεων στον τομέα παροχής υπηρεσιών.

Το μικτό κέρδη, εξαιρουμένων των αποσβέσεων, μειώθηκε κατά 16,6% στα 18 εκατ. ευρώ, και το αντίστοιχο περιθώριο περιορίστηκε κατά 210 μονάδες βάσης σε 19,1%.

Από την πλευρά τους, τα λειτουργικά έξοδα συρρικνώθηκαν κατά 8,4% στα 10,5 εκατ. ευρώ, χάρη στη θετική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών και τα μέτρα ελέγχου του κόστους.

Τέλος, τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν κατά 11,7% στα 9,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε σε 329,4 εκατ. ευρώ από 308,8 εκατ. ευρώ πέρυσι.

«Εστιάζουμε στην αύξηση των πωλήσεων μας στην Ευρώπη για την υπόλοιπη χρονιά και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους με στόχο την ενίσχυση της κερδοφορίας μας» δήλωσε ο Νίκος Μαμουλής, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολιάζοντας τα οικονομικά μεγέθη.

naftemporiki.gr