Skip to main content

Στην Αθήνα η συνάντηση Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών το 2020

Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η 86η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών τον Απρίλιο του 2020. Θα έχουν προηγηθεί η διοργάνωση στο Ρέικιαβικ τον Σεπτέμβριο 2018, στο Όσλο τον Απρίλιο 2019 και στο Δουβλίνο τον Σεπτέμβριο 2019.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε στην 83η συνάντηση των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Προώθησης Εξαγωγών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στις 26 και 27 Απριλίου 2018. Εκεί συμμετείχε δυναμικά στις εργασίες και πρότεινε να αναλάβει η Ελλάδα την επόμενη διαθέσιμη διοργάνωση- με την πρόταση να γίνεται δεκτή. 

Στις εργασίες της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά εκπρόσωποι 25 χωρών της ΕΕ, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Δημοκρατίας της Τσεχίας, Tomáš Hüner. Ο κ. Hüner αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα υλοποίησης των Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, αλλά και στις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλει η χώρας τους για τον εκσυγχρονισμό του οικονομικού μοντέλου της και την προώθηση των εξαγωγών της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

– Η σημασία των ψηφιακών μέσων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως εταιρικών εργαλείων για την προώθηση του εμπορίου, συμπεριλαμβανομένου του e-commerce, καθώς και σύγχρονων εργαλείων, όπως το chatbot ή το yammer.

– Η ανάγκη για συμμόρφωση στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της ΕΕ (GDPR).

– Ο νέος προς διαμόρφωση ιστότοπος της Ομάδας. Ο ιστότοπος θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες συνολικότερα των ETPOs.

– Ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχο τη διεθνοποίηση κυρίως των ΜΜΕ και την αποτελεσματικότερη προσέγγιση της διεθνούς αγοράς μέσω του εμπορίου.