Skip to main content

«Μπρα ντε φερ» ΔΕΗ και τραπεζών

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Από την έντυπη έκδοση 

Των Κώστα Δεληγιάννη και Ειρήνης Σακελλάρη

Ένα «τούρκικο» παζάρι έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι τράπεζες με τη ΔΕΗ στο πλαίσιο αποεπένδυσης των λιγνιτικών μονάδων, αλλά και της ανάγκης που προκύπτει για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων της επιχείρησης. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες -αναλόγως βεβαίως και του ύψους του τιμήματος- θέτουν ως προαπαιτούμενο να λάβουν ένα ποσοστό που θα αγγίζει τα 2/3 του ποσού της πώλησης, για να συμφωνήσουν στην αναχρηματοδότηση του μεγάλου κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, το οποίο λήγει τον Απρίλιο του 2019.

Η ΔΕΗ είχε αναφερθεί στις σχετικές διαπραγματεύσεις σε ανακοίνωσή της στα τέλη Φεβρουαρίου, σημειώνοντας πως βρίσκονταν ήδη σε προχωρημένο στάδιο. Σύμφωνα με έγκυρους τραπεζικούς κύκλους, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων οι τράπεζες έχουν συνδέσει τη διαδικασία αναχρηματοδότησης με την αποεπένδυση, λαμβάνοντας βέβαια υπ’ όψιν πως ανεξάρτητα από την όποια συμφωνία το ποσό που πραγματικά θα μπορέσει να περιέλθει στα ταμεία τους θα κριθεί από το τίμημα το οποίο θα διαμορφωθεί από την έκβαση του διαγωνισμού. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.