Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Wimbledon 2026 ολοκληρώθηκε στον τρίτο γύρο, καθώς ηττήθηκε με 6-1, 6-2 από την Τζάσμιν Παολίνι, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση κι εξασφάλισε την πρόκριση στις «16» της διοργάνωσης.
Η Ιταλίδα, Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της κι έφτασε στη νίκη σε μόλις 66 λεπτά. Ήταν η πέμπτη φορά που η Σάκκαρη σταματά στον τρίτο γύρο του λονδρέζικου Grand Slam, το οποίο παραμένει το μοναδικό από τα τέσσερα μεγάλα τουρνουά όπου δεν έχει καταφέρει να προκριθεί ποτέ στη φάση των «16».
Με τη νίκη της, η Παολίνι ισοφάρισε σε 3-3 στις μεταξύ τους συναντήσεις. Στον τέταρτο γύρο θα αντιμετωπίσει τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Αλεξάνδρα Εάλα. Η 20χρονη από τις Φιλιππίνες απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια του Wimbledon, Ίγκα Σβιάτεκ, επικρατώντας με 7-6(9), 6-2.
Η εξέλιξη αυτή αφήνει και μια αίσθηση χαμένης ευκαιρίας για τη Σάκκαρη, καθώς σε περίπτωση πρόκρισης θα αντιμετώπιζε την Εάλα στη φάση των «16», αντί της Σβιάτεκ, που θεωρητικά αποτελούσε το πιο δύσκολο εμπόδιο.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












