Skip to main content

Πλαστικά Θράκης: «Πράσινο» από Γ.Σ. για τη διανομή μερίσματος

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου και τη διανομή μερίσματος στους μετόχους αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ.

Ειδικότερα, οι μέτοχοι ενέκριναν τη διανομή συνολικού μερίσματος ύψους 1 εκατ. ευρώ (μικτό ποσό), το οποίο αντιστοιχεί σε 0,022536 ευρώ (μικτό ποσό) ανά μετοχή της εταιρείας, από το οποίο ποσό παρακρατείται ο αναλογούν στο μέρισμα φόρος, ποσοστού 10% και συνεπώς το τελικώς καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε 0,020282 ευρώ.

Δικαιούχοι είσπραξης θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων της εταιρείας κατά την Τρίτη, 21 Απριλίου 2015 (record date).

Ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 μέσω της Alpha Bank.

Επίσης, οι μέτοχοι ενέκριναν κατά πλειοψηφία την εκλογή νέου δεκαμελούς δ.σ. για μία πενταετία και μάλιστα μέχρι συγκλήσεως της τακτικής γενικής συνέλευσης που θα συνέλθει στο πρώτο εξάμηνο του 2020, το οποίο αποτελείται από τα εξής μέλη: Κωνσταντίνο Χαλιορή του Σταύρου, Θεοδόσιο Κολύβα του Αντωνίου, Γεώργιο Μπραϊμη του Περικλέους, Δημήτριο Μαλάμο του Πέτρου, Βασίλειο Ζαϊρόπουλο του Στυλιανού, Stephen Duffy του Bernard, Χρίστο Σιάτη του Παναγιώτη, Κωνσταντίνο Γιαννίρη του Ιωάννη, Ιωάννη Αποστολάκο του Γεωργίου και Πέτρο Φρονίστα του Χρήστου.

Μιλώντας στη Γ.Σ., ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής ανακοίνωσε στους μετόχους ότι για την επόμενη πενταετία θα δοθεί έμφαση στην οργανική ανάπτυξη του ομίλου με επενδύσεις στους κλάδους και στις αγορές που παρουσιάζουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης με στόχο την αύξηση του κύκλου εργασιών και τη βελτίωση των περιθωρίων κέρδους.

Ειδικότερα, το στρατηγικό πλάνο του ομίλου αφορά κυρίως επενδύσεις σε νέες γραμμές παραγωγής στον κλάδο των μη υφαντών υφασμάτων (Nonwovens) καθώς επίσης και στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της Συσκευασίας στη ΝΑ Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, για το 2015 οι προγραμματισμένες επενδύσεις ανέρχονται σε 25 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 18 εκατ. ευρώ αφορούν σε επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα.