Skip to main content

Foodlink: Ενίσχυση τζίρου το 2014

Σημαντική αύξηση 14,7% στον κύκλο εργασιών του πέτυχε ο όμιλος FDL το 2014, ενώ για τη μητρική εταιρεία Foodlink Α.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό ήταν της τάξης του 15,8%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα για τη χρήση 2014, ο όμιλος εμφανίζει κύκλο εργασιών ύψους 39,5 εκατ. ευρώ και κέρδη EBITDA ύψους 2,16 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2015 ο όμιλος συνεχίζει την αναπτυξιακή του πορεία για κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, επενδύοντας στη σύγχρονη τεχνολογία και κάθε καινοτομία  που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της αγοράς ή να αναδείξει νέες.

Χαρακτηριστικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν τόσο η ανάπτυξη του λογισμικού RTMOTO (Real Time Monitoring On Time Orders) και η εφαρμογή του από τον Όμιλο ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, όσο και η συνεχής αναβάθμιση του λογισμικού FDL WMS, το οποίο αποτελεί το πληρέστερο αυτή τη στιγμή λογισμικό διαχείρισης αποθήκης στην Ελλάδα.

O Όμιλος σχεδιάζει επίσης να αναπτυχθεί και σε άλλες αγορές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Η απόκτηση της Άδειας Χονδρικής Πώλησης Φαρμάκου το 2014 που επιτρέπει τη δυναμική είσοδο στο χώρο διαχείρισης και διανομής φαρμακευτικών προϊόντων, αποτελεί μέρος του σχεδίου αυτού.