Skip to main content

Energean: Συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο AOG Adriatic Oil & Gas

Στο διεθνές συνέδριο AOG Adriatic Oil & Gas Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών από χώρες της Βαλκανίων και εκπροσώπων σημαντικών πετρελαϊκών εταιρειών, συμμετείχε η Energean Oil & Gas.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, Μαθιός Ρήγας, παρουσίασε το επιτυχημένο μοντέλο συμβίωσης της πετρελαϊκής δραστηριότητας με την τουριστική βιομηχανία και σε πλήρη αρμονία, όπως είπε, με το φυσικό περιβάλλον που έχει αναπτυχθεί στον Πρίνο.

Σημείωσε επίσης ότι η Energean Oil & Gas έχει υποβάλει προσφορά στην διαγωνιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μαυροβούνιο για την παραχώρηση 13 θαλάσσιων blocks, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται γεωλογική συνέχεια της Δυτικής Ελλάδας και, ομοίως, παρουσιάζει ανάλογες γεωλογικές δομές με την ευρύτερη περί-Αδριατική Λεκάνη, στην οποία έχουν εντοπιστεί κοιτάσματα που δίνουν ήδη σημαντική παραγωγή υδρογονανθράκων.

Ο κ. Ρήγας ανέφερε ότι η ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο μέσω της συστηματικής έρευνας και των γεωτρήσεων, εκτιμώντας ότι η πιθανή ανάπτυξη πετρελαϊκής δραστηριότητας και η δημιουργία υποδομών στον τομέα θα συμβάλλουν στην γενικότερη οικονομική άνοδο των χωρών της Βαλκανικής.