Skip to main content

Ευ. Μυτιληναίος: Οι φετινές ευρωεκλογές από τις πιο σημαντικές που έχουμε ζήσει

ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ (ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ)

«Το γεωπολιτικό σκηνικό είναι απειλητικό όσο δεν υπήρξε ποτέ τις πολλές τελευταίες δεκαετίες», ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος σε εκδήλωση του ΣΕΒ

Ως μία τις πιο σημαντικές ευρωεκλογές που έχουν υπάρξει ποτέ περιέγραψε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος τις επικείμενες, σε εκδήλωση για το παρόν και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διοργάνωσε ο ΣΕΒ ενόψει των Ευρωεκλογών 2024.

Συγκεκριμένα ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε: «Αυτές οι ευρωεκλογές είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε ζήσει ποτέ. Τα διακυβεύματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Η συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης κλονίζεται από την άνοδο αντισυστημικών κομμάτων και ομάδων. Το γεωπολιτικό σκηνικό είναι απειλητικό όσο δεν υπήρξε ποτέ τις πολλές τελευταίες δεκαετίες. Τα οικονομικά προβλήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνονται λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας για την οποία μίλησε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Παπαλεξόπουλος. Επειδή λοιπόν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο, ο ΣΕΒ αποφάσισε να κάνει αυτή την εκδήλωση για να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα και να δώσουμε έναν άλλο τόνο, ουσίας, σ’ αυτή την εκλογική μάχη, η οποία δεν είναι μόνο ευρωπαϊκή, αλλά και εθνική, υπό την έννοια ότι πολλά συμφέροντα της χώρας μας διακυβεύονται μαζί με τα συμφέροντα της Ευρώπης».