Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα δίδυμα ρεκόρ σε Cenergy + Viohalco και το πρώτο τραπεζικό μέρισμα

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

9 ευρώ: Από ρεκόρ σε ρεκόρ ίπταται η μετοχή της Cenergy, η οποία «έπιασε» για πρώτη φορά το όριο των 9 ευρώ. Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης να ξεπερνά το 1,7 δισ. ευρώ, «τρέχοντας» ένα ράλι +25% μέσα στο 2024 και +76% μέσα στο 12μηνο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ακριβώς πριν τρία χρόνια η μετοχή βρισκόταν στα 2,7 ευρώ και πριν πέντε χρόνια στο 1,2 ευρώ!

Ράλι: Σε υψηλά έτους φιγουράρει η μετοχή της Viohalco, η οποία χθες έκλεισε στα 6,58 ευρώ, διασπώντας την αντίσταση των 6,5 ευρώ. Πλέον ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για την κορυφή των 7,0 ευρώ, τα οποία συνιστούν το υψηλότερο σημείο από το 2014 και τον εταιρικό μετασχηματισμό του Ομίλου. Παρά τα φετινά κέρδη κατά 25%, η αξία της εισηγμένης παραμένει σχετικά «φθηνή», δεδομένων των προσοδοφόρων συμμετοχών σε Cenergy, ΕΛΧΑ και Noval.

Μέρισμα: Γεγονός αποτελεί η πρώτη φετινή έγκριση για τη διανομή μερίσματος στον χώρο των τραπεζών, με τους μετόχους της Optima Bank να υπερψηφίζουν τη διάθεση 32,4 εκατ. ευρώ ή 0,44 ευρώ/μετοχή. Η αποκοπή θα γίνει την 25η Ιουνίου, ενώ η καταβολή θα ξεκινήσει την 1η Ιουλίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη, μάλιστα, «ανοίγει» τον δρόμο στα πρώτα τραπεζικά μερίσματα από την εποχή της οικονομικής κρίσης.

Βουτιά: Δεν ενθουσίασαν τα οικονομικά αποτελέσματα (μείωση λειτουργικών και καθαρών κερδών) της Quest Συμμετοχών, με τη μετοχή να αναδιπλώνεται κατά τουλάχιστον 4% στη χθεσινή συνεδρίαση, υποχωρώντας κάτω των 5,5 ευρώ -για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου. Την ίδια στιγμή, η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης υπολείπεται πλέον των 600 εκατ. ευρώ, έχοντας χάσει όλο το… πάρτι.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)