Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Θερμοκρασίες… καλοκαιριού στον ΟΤΕ και το «12άρι» της ΔΕΗ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Υψηλά 8μήνου: Με ένα άλμα κοντά στο +3%, η μετοχή του ΟΤΕ βρίσκεται εκ νέου άνω των 14 ευρώ, σκαρφαλώνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το καλοκαίρι του 2023 και επιβεβαιώνοντας τη σταδιακή ανάκαμψη της χρηματιστηριακής πορείας της εισηγμένης. Μάλιστα, η κεφαλαιοποίηση του Ομίλου αγγίζει πλέον τα 6 δισ. ευρώ, διεκδικώντας με αξιώσεις την 4η θέση στον πίνακα των πολυτιμότερων εταιρειών του Χ.Α.

12 ευρώ: Την τιμητική της έχει αυτές τις ημέρες η ΔΕΗ, η οποία μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Κωτσόβολος και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,25 ευρώ, βλέπει τη μετοχή να επιστρέφει στα 12 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο. Στο +7,5% ανέρχεται πλέον η απόδοση της εισηγμένης στο 2024, με τη μεταβολή στο 12μηνο να αγγίζει το εντυπωσιακό +50%.

Χωρίς φρένο: Ασταμάτητη είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα η μετοχή της Optima Bank, η οποία πλέον βρίσκεται στις παρυφές των 9,7 ευρώ, εμφανίζοντας συνολικά κέρδη της τάξης του 25% μέσα στο 2024. Το αποτέλεσμα είναι η χρηματιστηριακή αξία της τράπεζας να ξεπερνά αισίως τα 700 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω οι αναλυτές δίνουν διψήφιες τιμές – στόχους.

Υπό πίεση: Μεγάλες πιέσεις δέχθηκε χθες η μετοχή της Centric, η οποία αναδιπλώθηκε κατά τουλάχιστον 9%, με τον τζίρο, μάλιστα, να υπερβαίνει το 1,3 εκατ. ευρώ, όταν συνήθως περιορίζεται κάτω των 100.000 ευρώ ημερησίως. Είναι σαφές ότι κάποιοι μέτοχοι επέλεξαν να προχωρήσουν σε μαζικές πωλήσεις μετοχών, κατοχυρώνοντας ένα μέρος των κερδών του τελευταίου 12μηνου, τα οποία ανέρχονται σε τουλάχιστον 40%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)