Skip to main content

Χρηματιστήριο: Σε υψηλά 8μηνου ο ΟΤΕ – Ξεπερνά τα 14 ευρώ

naftemporiki.gr

Πλησιάζει τα 6 δισ. ευρώ η μετοχή του Ομίλου.

Άκρως ικανοποιητική είναι η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη μετοχή του ΟΤΕ, η οποία αναρριχάται άνω των 14 ευρώ για μόλις δεύτερη φορά μέσα στο 2024.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης ενισχύεται κατά τουλάχιστον 2,2%, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώνει στα 14,2 ευρώ, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Αύγουστο.

Η ανοδική πορεία, δε, συνοδεύεται από αξιόλογο τζίρο, καθώς μέχρι στιγμής (13.15) έχουν διακινηθεί τεμάχια αξίας 4,5 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών, μετοχές αξίας 1,2 εκατ. ευρώ άλλαξαν χέρια μέσω δύο προσυμφωνημένων πακέτων.

Κοντά στα 6 δισ. ευρώ

Η μετοχή της ΟΤΕ φαίνεται ότι αρχίζει να ανεβάζει αργά, αλλά σταθερά ρυθμούς, καθώς μέσα στο τελευταίο 30ήμερο μετρά κέρδη άνω του 5%, με αποτέλεσμα η μεταβολή από τις αρχές του 2024 να αγγίζει το +10%.

Κάπως έτσι, η χρηματιστηριακή αξία του Ομίλου έχει εκ νέου προσεγγίσει το ψυχολογικό όριο των 6 δισ. ευρώ, μπαίνοντας δυναμικά στη μάχη για την ανακατάληψη της 4ης θέσης, την οποία αυτήν την στιγμή κατέχει ο ΟΠΑΠ.

Μηδενική η μεταβολή στο 12μηνο

Παρά την εν εξελίξει βελτίωση, βέβαια, η απόσταση από τα υψηλά 15ετίας των 18 ευρώ, τα οποία είχαν σημειωθεί στα μέσα του 2022, εξακολουθεί να απέχει αρκετά.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η μετοχή του ΟΤΕ απώλεσε όλο το περσινό ράλι, μη συμμετέχοντας στο πάρτι που στήθηκε στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Γι’ αυτόν τον λόγο, βλέπουμε τη μεταβολή σε επίπεδο 12μηνου να είναι σχεδόν μηδενική, την ίδια ώρα που ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει άλμα της τάξης του 30% μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα, ενόσω ο Όμιλος τελεί σε διαδικασία μετάβασης στη νέα διοικητική εποχή, με τον Μιχάλη Τσαμάζ στα τέλη του εξαμήνου να αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, την οποία θα αναλάβει ο Κώστας Νεμπής.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, το 2023 «έφυγε» με τζίρο 3,4 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο μεταφράστηκε σε προσαρμοσμένα κέρδη 562 εκατ. ευρώ (+4,1% σε σχέση με το 2022). Η διοίκηση αποφάσισε τη διανομή μερίσματος 0,71 ευρώ/μετοχή.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)