Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το άλμα 6μηνου στη Mytilineos και το… 300άρι της Intracom

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Άλμα 6μηνου: Σημαντική απόσταση από τα χαμηλά έτους των 33 ευρώ διαθέτει πλέον η μετοχή της Mytilineos, η οποία χθες πέτυχε την καλύτερη συνεδρίαση από τις 10 Οκτωβρίου του 2023, ανακάμπτοντας κοντά στα 36 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνολική διόρθωση από τα ιστορικά υψηλά των 39,5 ευρώ να «ψαλιδίζεται» σε μονοψήφια επίπεδα (-9%), ενόσω η εισηγμένη εξακολουθεί να παρουσιάζει ένα άκρως ελκυστικό P/E κάτω του 8x.

Νο.2: Έχοντας πετύχει τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τις 10 Οκτωβρίου του 2023, η μετοχή της Eurobank «φιγουράρει» ξανά στο 1,90 ευρώ, απέχοντας ελάχιστες ποσοστιαίες μονάδες (-2,5%) από το ενδοσυνεδριακό υψηλό 8ετίας του 1,957 ευρώ. Με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει κοντά στα 7 εκατ. ευρώ, η εισηγμένη αυτήν την στιγμή αποτελεί την πολυτιμότερη τράπεζα στο ταμπλό, μετρώντας κέρδη άνω του 18% από τις αρχές του 2024 και άνω του 52% μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

300 εκατ. ευρώ: Στην περιοχή των 300 εκατ. ευρώ επιστρέφει η χρηματιστηριακή αξία της Intracom Holdings, η οποία βάζει «φρένο» στην πρόσφατη διόρθωση από τα πολυετή υψηλά των 4,3 ευρώ. Καταγράφοντας χθες την καλύτερη συνεδρίαση του τελευταίου 4μηνου, η εισηγμένη σχεδόν μηδένισε τις απώλειες στο τελευταίου 30ήμερο, επαναφέροντας τη φετινή απόδοση στο +7%.

Καθυστέρηση: Με μια ολιγοήμερη καθυστέρηση θα δημοσιεύσει τελικά η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ τα οικονομικά μεγέθη του 2023, καθώς ως νέα ημερομηνία ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων ορίστηκε η 17η Απριλίου -αντί της 11ης Απριλίου. Από την άλλη πλευρά, τόσο η Γ.Σ. όσο και η αποκοπή του μερίσματος θα λάβουν χώρα, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 3 Ιουλίου και στις 2 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)