Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η D-Day της ΔΕΗ, η αντοχή της Εθνικής και ο μυστηριώδης αγοραστής στη CPI

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Μεγάλη ημέρα: Αύριο είναι η μεγάλη ημέρα για τη ΔΕΗ, καθώς η διοίκηση θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του 2023. Οι αναλυτές αναμένουν κέρδη EBITDA κοντά ή και άνω του 1,2 δισ. ευρώ, με τον κ. Στάσση να έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο για διανομή μερίσματος -η πρώτη από το 2015. Σύμφωνα με το φετινό ημερολόγιο της ΔΕΗ, πάντως, η αποκοπή είναι προγραμματισμένη για τις 22 Ιουλίου.

Ανθεκτικότητα: Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα εμφανίζει στην εν εξελίξει διορθωτική κίνηση η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία καταφέρνει να «κρατά» το όριο των 7 ευρώ, απέχοντας ελάχιστα από τα υψηλά 8ετίας των 7,49 ευρώ. Κάπως έτσι, η μεταβολή μέσα στο 2024 συντηρείται σε διψήφια επίπεδα, ενώ τα κέρδη στο τελευταίο 12μηνο εξακολουθούν να υπερβαίνουν το 50%.

Καταλύτες: Έναν ανοδικό καταλύτη αναζητά η μετοχή της Fourlis, η οποία αύριο θα ανακοινώσει τα μεγέθη για το προηγούμενο έτος χρήσης. Απέχοντας σχεδόν 20% από τα υψηλά 5ετίας των 4,9 ευρώ, η εισηγμένη μετρά άνοδο μόλις 3% μέσα στο 2024 και μόλις 13% μέσα στο 12μηνο. Ένα καλό αποτέλεσμα στο 2023 και ένα ικανοποιητικό μέρισμα, αναμφίβολα, θα μπορούσαν να στηρίξουν μια ανοδική κίνηση.

Πωλήσεις μετοχών: Τις μαζικές πωλήσεις μετοχών συνεχίζει ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της CPI, Αναστάσιος Πικούνης, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα ρευστοποίησε 440.744 μετοχές, αξίας 405.484 ευρώ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελέγχει πλέον το 15% του μετοχικού κεφαλαίου. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος έχει αγοράσει αυτές τις μετοχές;

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)