Skip to main content

ΒΑΤ Hellas: 150 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα με επίκεντρο την καινοτομία

Πηγή φωτ. bathellas.gr

Στήριξη σε 20.000 εργαζόμενους στη λιανική και τη διανομή

Tην παρουσία της στην Ελλάδα με άξονα την επιστήμη και την τεχνολογία αιχμής, ενισχύει η καπνοβιομηχανία BAT Hellas, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία δρομολογεί τη δημιουργία 150 θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας την απασχόληση. Όπως τονίζει η εταιρεία, η Ελλάδα συνιστά διαχρονικά στρατηγική αγορά για την ΒΑΤ παγκοσμίως και είναι μία χώρα που επιλέγεται σταθερά για επενδύσεις με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία, με πιο πρόσφατη άφιξη τη συσκευή θέρμανσης glo Hyper Pro στην ελληνική αγορά, που αποτελεί ένα καινοτόμο τεχνολογικά επίτευγμα του Ομίλου.

H BAT Hellas, μέλος ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, επισημαίνει πως συνεχίζει να αναπτύσσεται και να στηρίζει την οικονομία της χώρας αδιάλειπτα. Σε απόλυτα νούμερα η συμβολή της στην ελληνική οικονομία ανήλθε από πέρυσι στα 20 εκατ. ευρώ και τη στήριξη 20.000 εργαζομένων στη λιανική και τη διανομή. Συνολικά τα τελευταία χρόνια η συνεισφορά της εταιρείας στα δημόσια έσοδα ανήλθε στα 3 δισ. ευρώ. Επίσης η εταιρεία έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια στους Έλληνες αγρότες περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με τη στρατηγική του ο Όμιλος εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, τεχνολογία αιχμής, πρόοδο, δημιουργία θέσεων εργασίας και επιστημονική καινοτομία. Αυτοί οι άξονες δράσης αποτελούν τη βάση για την ενίσχυση του δυναμικού ρόλου της ΒΑΤ στην Ελλάδα, με στόχο την προώθηση ενός Καλύτερου Αύριο για τους ενήλικες καταναλωτές, την κοινωνία και το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας. Αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία στην Έρευνα και Ανάπτυξη και με περισσότερους από 1.600 επιστήμονες και εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο, η ΒΑΤ προχωρά στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ποιότητας και προδιαγραφών. Σκοπός του Ομίλου, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι να διαμορφώσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), επιδιώκοντας έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό, όπου οι καπνιστές θα μεταβαίνουν σε εναλλακτικές λύσεις χωρίς καύση, επενδύοντας στον τομέα των Νέων Κατηγοριών και στην Ελλάδα. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες της ΒΑΤ στην Ελλάδα με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία, αναδεικνύουν τον κομβικό ρόλο της Ελλάδας για την BAT διεθνώς. Η Ελλάδα έχει επιλεγεί ως περιφερειακός κόμβος για το Ισραήλ, την Κύπρο και τη Μάλτα, εδραιώνοντας περαιτέρω τη στρατηγική της σημασία στο επιχειρησιακό πλαίσιο της εταιρείας.