Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα κέρδη 2ετίας στην Autohellas και η προσδοκία για την ΕΥΑΘ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις.

Κέρδη 2ετίας: Την καλύτερη συνεδρίαση από τον Ιούλιο του 2022 πέτυχε χθες η μετοχή της Autohellas, η οποία προσέγγισε εκ νέου τα επίπεδα των 14 ευρώ. Κοντά στο +9% ανέρχεται πλέον η συνολική μεταβολή στο 2024, με την εισηγμένη να βελτιώνει την κεφαλαιοποίησή της στην περιοχή άνω των 650 εκατ. ευρώ. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό, εν όψει της αναδιάρθρωσης του δείκτη FTSE 25, η οποία αναμένεται τον Μάιο.

Μέρισμα: Σήμερα θα δημοσιευθούν τα οικονομικά μεγέθη της ΕΥΑΘ για το σύνολο του προηγούμενου 12μηνου. Οι αναλυτές περιμένουν ένα θετικό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η διοίκηση έχει προαναγγείλει τη διανομή μερίσματος. Χθες, πάντως, η μετοχή έκλεισε με κέρδη άνω του 3%, στην καλύτερη συνεδρίαση από τις αρχές Μαρτίου, μηδενίζοντας τις σωρευτικές απώλειες του 2024.

Ίδιες μετοχές: Στο 5,2% του μετοχικού κεφαλαίου ανέρχεται το ποσοστό των ίδιων μετοχών της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς έως και 36,3 εκατ. μετοχών. Έτσι, από τις 28 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου, η επιχείρηση απέκτησε 188.000 ίδιες μετοχές, με τη μέση τιμή κτήσης να κυμαίνεται από 11,3 έως 11,5 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ πρόκειται να δημοσιεύσει τα μεγέθη του 2023 την επόμενη Τρίτη, 9 Απριλίου.

Νέα ημερομηνία: Σε αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής της ετήσιας τακτικής Γ.Σ. προχώρησε η διοίκηση της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ. Συγκεκριμένα, η συνάντηση των μετόχων θα λάβει χώρα την 30η Απριλίου και όχι στις 24 Απριλίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Οι μέτοχοι, από την πλευρά τους, θα κληθούν να εγκρίνουν τη διανομή μερίσματος, η αποκοπή του οποίου θα γίνει στις 8 Μαΐου. Κι όλα αυτά, ενόσω η διαδικασία συγχώνευσης με την Intercontinental έχει ανεβάσει στροφές.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)