Skip to main content

Χρηματιστήριο: Έκτη ημέρα απωλειών για την Intrakat – Διορθώνει από τα πολυετή υψηλά

Παρ' όλα η μεταβολή στο 12μηνο ξεπερνά το +200%

Προς την έκτη διαδοχική καθοδική συνεδρίαση οδεύει η μετοχή της Intrakat στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την κατασκευαστική εταιρεία να βρίσκεται σε φάση διόρθωσης από τα πρόσφατα πολυετή υψηλά.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης υποχωρεί κατά 3,5% σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να αναδιπλώνεται στην περιοχή των 5 ευρώ, για πρώτη φορά από τις 15 Φεβρουαρίου.

Εάν λάβουμε υπόψη και τις απώλειες των προηγούμενων πέντε ημερών, τότε η σωρευτική κάμψη στο επίμαχο χρονικό διάστημα διαμορφώνεται στο -9%.

Την ίδια ώρα, η απόσταση από τα υψηλά 15ετίας των 5,6 ευρώ καθορίζεται πλέον στο -11%.

Λογική η διόρθωση

Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, η οπισθοχώρηση της Intrakat θεωρείται εν μέρει εύλογη, καθώς η μετοχή «τρέχει» ένα ισχυρό ράλι, μετρώντας κέρδη άνω του 200% μέσα στο τελευταίο 12μηνο.

Η μεταβολή στο τελευταίο 6μηνο, δε, ξεπερνά το 70%, ενώ από τις αρχές του έτους το πρόσημο καθορίζεται σε τουλάχιστον +10%.

Δεν είναι τυχαίο ότι, παρά τη διόρθωση των τελευταίων ημερών, η κεφαλαιοποίηση της Intrakat εξακολουθεί να βρίσκεται στα επίπεδα των 800 εκατ. ευρώ, αποτελώντας την πολυτιμότερη εισηγμένη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μυλωνάς: Η λήξη… πολέμου στην Alumil και η προοπτική των 15 εκατ. ευρώ

Αυτό, μάλιστα, την καθιστά ως βασική υποψήφια για προβιβασμό στον FTSE 25, στο πλαίσιο της επικείμενης αναδιάρθρωσης των δεικτών, η οποία θα λάβει χώρα τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι για τις οριστικές αποφάσεις οι αρμόδιες χρηματιστηριακές αρχές θα εξετάσουν τη μέση κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα, δηλαδή του Απριλίου, και όχι της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

«Game changer» για τo προφίλ και την αξία της Intrakat αποτέλεσε η πρόσφατη εξαγορά της ΑΚΤΩΡ, χάρη στην οποία ο Όμιλος απέκτησε ένα ανεκτέλεστο έργων της τάξης των 5 δισ. ευρώ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, δε, ακολούθησε και η mega-σύμπραξη με τη ΔΕΗ στον χώρο της «πράσινης» ενέργειας.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)