Skip to main content

Πλειστηριασμοί: Η «απρόσιτη» οικία Βγενόπουλου και τα ακίνητα της Ασπίς που βγαίνουν στο σφυρί

Είναι αλήθεια: Στα αζήτητα παραμένει η οικία του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου

Για τρίτη φορά άγονος κηρύχθηκε ο πλειστηριασµός που είχε προγραµµατιστεί για τις 27 Μαρτίου και αφορούσε την εντυπωσιακή βίλα του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου στην Εκάλη. Πρόκειται για µια εντυπωσιακή κατοικία, της οποίας όµως -όπως φαίνεται- το τίµηµα δεν προσελκύει αγοραστές.

Ο πλειστηριασµός ήταν εκούσιος και κινήθηκε από τα παιδιά και τη γυναίκα του επιχειρηµατία στο πλαίσιο εκκαθάρισης της περιουσίας του. Το τίµηµα ανέρχεται σε 4.200.000 ευρώ. Οι προσπάθειες για την εκποίηση αυτή -όπως φαίνεται- θα συνεχιστούν.

Κλειστές προσφορές για την πώληση τριών ακινήτων

Βγαίνουν στον πλειστηριασµό τα ακίνητα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, καθώς η εταιρεία έχει τεθεί σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής προκηρύσσει πλειοδοτικό διαγωνισµό, µε κλειστές προσφορές για την πώληση τριών ακινήτων.

Το πρώτο βρίσκεται στον ∆ήµο Κοζάνης, το δεύτερο στην Καλαµαριά Θεσσαλονίκης και το τρίτο στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, στο πρώτο και στο τρίτο ακίνητο υφίστανται πολεοδοµικές παραβάσεις και τυχόν τακτοποίησή τους επιβαρύνει τους αγοραστές.

Στην RBC η µονάδα της HSBC στον Καναδά

Ολοκληρώθηκε η πώληση της µονάδας της HSBC στον Καναδά, µε την επωνυµία HSBC Bank Canada, στη Royal Bank of Canada (RBC). Το τίµηµα της συναλλαγής διαµορφώθηκε στα 9,96 δισ. δολάρια. Σύµφωνα µε όσα ανέφερε η HSBC, η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσµα η τράπεζα να διαµορφώσει κέρδη 4,9 δισ. δολ. το πρώτο τρίµηνο του 2024. Από την πλευρά της, η RBC θέλει να ενισχύσει τις εγχώριες δραστηριότητές της, αλλά και τη θέση της στη διεθνή σκηνή.

Δέκα εργοστάσια φαρµάκων στην Τρίπολη

Με 10 νέα εργοστάσια και 56 γραµµές παραγωγής, 14 νέες ερευνητικές δοµές και 5.500 νέες θέσεις εργασίας η Ελληνική Φαρµακοβιοµηχανία µετατρέπει σε φαρµακευτικό hub τη βιοµηχανική ζώνη της Τρίπολης.

Συγκεκριµένα, τρεις µεγάλες φαρµακοβιοµηχανίες, η DEMO, η Win Medica (θυγατρική της ELPEN) και η FARAN, εκµεταλλευόµενες το πρόγραµµα επενδυτικού clawback που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια, επενδύουν πολλά εκατοµµύρια για παραγωγικές εγκαταστάσεις µε στόχο να µπορούν να καλύψουν πάνω από το 50% των ογκολογικών ασθενών σε φάρµακα, να προσφέρουν εξοικονοµήσεις στη φαρµακευτική δαπάνη, να κάνουν ανεξάρτητη την Ελλάδα και την Ευρώπη σε παραγωγή πρώτων υλών και να αυξήσουν ακόµα περισσότερο τη συνεισφορά τους στο ελληνικό ΑΕΠ.