Skip to main content

ΛΑΡΚΟ: Κατάληψη στο εργοστάσιο της Λάρυμνας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αύριο, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στις 4μμ στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών

Υπό κατάληψη τελεί από νωρίς το πρωί της Τετάρτης το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.

Οι εργαζόμενοι σφράγισαν τις πύλες και το κτήριο διοίκησης και παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από αυτό, ζητώντας να λειτουργήσει εκ νέου το εργοστάσιο.

Τα σωματεία των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ έχουν κορυφώσει την προσπάθειά τους το τελευταίο διάστημα, ζητώντας «να ανατραπούν οι αποφάσεις που έχουν επιβάλλει τη φτώχεια στην περιοχή και την ανεργία στις οικογένειες των εργαζομένων».

Αύριο, Πέμπτη, έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με προσυγκέντρωση στις 4 το απόγευμα στην Ομόνοια και συγκέντρωση μία ώρα αργότερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Δηλώνουν «αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη δουλειά μας και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις» και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί εγκληματική πολιτική που οδηγεί τη ΛΑΡΚΟ στο κλείσιμο και τον μεταλλευτικό πλούτο στο μεγάλο κεφάλαιο».

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως «όλο αυτό το σκηνικό έχει τρομακτικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς δεκάδες επαγγέλματα ζούσαν από τη ΛΑΡΚΟ».

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας τονίζει πως «εδώ και 4 χρόνια η κυβέρνηση κοροϊδεύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, τάζοντας ότι θα προχωρήσει σε εξυγίανση της εταιρείας, θα γίνουν επενδύσεις μέσω της δήθεν ιδιωτικοποίησης και θα έρθει ανάπτυξη τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Λοκρών.

“Κύριοι” της κυβέρνησης έχετε καταλάβει ότι οδηγείτε τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση, στην ανέχεια και στον κοινωνικό μαρασμό, παίρνοντας τουλάχιστον “ύποπτες” αποφάσεις και
μεθοδεύοντας συστηματικά την κατάρρευση δομών και φορέων, συνεχίζοντας την εγκληματική εκποίηση της Δημόσιας Περιουσίας;», διερωτάται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, που  εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της και δηλώνει την αλληλεγγύη της στο μακροχρόνιο αγώνα των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ