Skip to main content

Φ. Γιόφτσιος (TEN BRINKE) στο Naftemporiki TV: «Έχουμε το ευτύχημα να βγαίνουμε από μια βαθιά οικονομική κρίση»

Ο CEO της «TEN BRINKE» στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την εταιρία «TEN BRINKE» που μετρά 120 και πλέον χρόνια στον κλάδο των επιχειρήσεων μίλησε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «In Business» με τη Μαρία Σμιλίδου, ο CEO της επιχείρησης, Φώτης Γιόφτσιος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

Ο κ. Γιόφτσιος μίλησε για την πορεία της επιχείρησης καθώς όπως υπογράμμισε «από το 2008 βρισκόμαστε στην Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γιόφτσιος, αναφερόμενος στην δραστηριότητα της επιχείρησης αλλά στην αγορά όπου απευθύνεται, υπογράμμισε «Υπάρχει τεράστια εμπειρία στον όμιλό μας, το DNA μας είναι ολλανδικό αλλά δραστηριοποιούμαστε σε πάρα πολλές χώρες της της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη αγορά είναι η γερμανική. Είμαστε developers, δηλαδή αναπτύσσουμε σε ότι έχει σχέση με το ακίνητο στο real estate είτε αυτά είναι εμπορικά, επαγγελματικά, οικιστικά είναι η δουλειά μας».

Με την εταιρεία να δραστηριοποιείται στον χώρο της αγοράς από το 2008, χρονιά όπου ξεκίνησε η κρίση αλλά και εξαιτίας της πληθωριστικής κρίσης που υπάρχει με την αύξηση των επιτοκίων ο κ. Γιόφτσιος σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «έχουμε το ευτύχημα εδώ στην Ελλάδα να βγαίνουμε από μια βαθιά οικονομική κρίση, οπότε να έχουμε περιθώρια ανάπτυξης, άρα και αξιών, επομένως είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό momentum στη χώρα μας. Βλέπουμε να συμβαίνει τώρα στη χώρα μας κάτι τελείως διαφορετικό, κάτι περίεργο, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην Ευρώπη».

Συγκρίνοντας την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας με άλλες χώρες της Ευρώπης ο κ. Γιόφτσιος σχολίασε «Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη βρίσκεται σε μια στασιμότητα και κάποιες χώρες μπήκαν σε αρνητικούς δείκτες ανάπτυξης. Στη Γερμανία για παράδειγμα που είναι η κύρια αγορά μας βλέπουμε μια αρκετά μεγάλη πτώση. Στην Ελλάδα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Βγαίνουμε από μια βαθιά οικονομική κρίση και η ανάπτυξη είναι προδιαγεγραμμένη, οι αξίες υπάρχουν και υπεραξίες υπάρχουν. Τα νότια προάστια ελκύουν το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον.. Στα νότια προάστια κάνουμε μεικτές επενδύσεις κυρίως οικιστικές και κάποιες εμπορικές όπως το μεγάλο κατάστημα Μασούτης».

Τέλος, ο ceo της TEN BRINKE, τόνισε πως «Με ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδυτών ένα «business plan» για την επόμενη διετία περίπου στα 300 εκατ., η TEN BRINKE δεν είναι μια εταιρεία που δανείζεται. Είμαστε ένας εύρωστος όμιλος, έχουμε μεγάλη ρευστότητα που με τις σωστές επιλογές των τελευταίων χρόνων. Ο όμιλος έχει κερδίσει χρήματα τα οποία επανεπενδύει, δεν γυρίζουν στους μετόχους, γυρίζουν στην ανάπτυξη και έτσι δεν εξαρτόμαστε από τα επιτόκια».