Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «hold» στον ΟΤΕ και η… «αλμυρή» Q&R

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Συντηρητικά μερίσματα: Αμετάβλητη στα 15,1 ευρώ κρατά την τιμή – στόχο για τον ΟΤΕ η Eurobank Equities, η οποία διατηρεί τη σύσταση «hold», ελλείψει θετικών καταλυτών. Παράλληλα, ο αναλυτής κάνει λόγο για μια συντηρητική πολιτική μερισμάτων, ιδίων από την στιγμή που ο καθαρός δανεισμός έχει μειωθεί. Πάντως, η μετοχή εξακολουθεί να διαπραγματεύεται σε ελκυστικά επίπεδα, με discount άνω του 20% σε σχέση με τις ομοειδείς εταιρείες.

Επαναφορά: H διανομή μερίσματος 0,672 ευρώ/μετοχή από την ΤτΕ προκάλεσε ευφορία στους επενδυτές. Έτσι, χθες η μετοχή «πέταξε» άνω του +5%, με αποτέλεσμα να κλείσει στα 15,4 ευρώ, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2023. Τότε η ΤτΕ είχε δεχθεί σημαντικές πιέσεις, κατρακυλώντας από τα 16 στα 13,5 ευρώ, καθώς η αγορά είχε προεξοφλήσει τη μη διανομή μερίσματος. Τελικά, η αγορά έκανε… λάθος και η κεντρική τράπεζα επανέλαβε το περσινό μέρισμα.

Τα απόνερα: Άνω των 6 ευρώ επανέρχεται η μετοχή της Quest (για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο), αξιοποιώντας το κλίμα ευφορίας στον κλάδο της πληροφορικής, μετά το deal στην Entersoft. Άλλωστε, η εταιρεία του κ. Φέσσα διαπραγματεύεται με discount σε σχέση με τις ομοειδείς εισηγμένες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το ενδιαφέρον για τη θυγατρική του Ομίλου ACS.

Με P/BV στο 12x: Στο 1 ευρώ για πρώτη φορά από το 2007 βρίσκεται η μετοχή της Q&R, η οποία συνεχίζει το ράλι, παρά το γεγονός ότι διαπραγματεύεται σε «αλμυρά» επίπεδα. Από τις αρχές του έτους, η εισηγμένη πραγματοποιεί άλμα +67%, ενώ η άνοδος στο τελευταίο 12μηνο αγγίζει το 100%, με αποτέλεσμα ο δείκτης λογιστικής αξίας P/BV να εκτοξεύεται στο 12x. Στο ταμπλό η αξία της εταιρείας οδεύει με γοργά βήματα προς τα 30 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)