Skip to main content

Στο σφυρί ξενοδοχείο 4 αστέρων της Συγγρού

Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του «Athenaeum Palace & Luxury Suites» και ακόμη 3 ειδήσεις που συζητά η αγορά

Στις 28 Φεβρουαρίου το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για το γνωστό πρώην ξενοδοχείο 4 αστέρων «Athenaeum Palace & Luxury Suites» στη Λεωφόρο Συγγρού, το οποίο µερικά χρόνια πριν είχε έντονα απασχολήσει λόγω µιας υπόθεσης εµπρησµού.

Στον πλειστηριασμό, που έχει προγραμματιστεί λίγο πριν από την εκπνοή του Φεβρουαρίου, επισπεύδουσα τράπεζα είναι η Παγκρήτια.

AS COMPANY: Αγορά ιδίων µετοχών

Η AS COMPANY S.A., στο πλαίσιο ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σε εφαρµογή αποφάσεων της γενικής της συνέλευσης, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι σήµερα, ∆ευτέρα 26/02/2024, ξεκινά η εφαρµογή του προγράµµατος αγοράς ιδίων μετοχών µε ισχύ μέχρι τις 23.06.2025.

Το πρόγραμμα προβλέπει αγορά ιδίων μετοχών κατ’ ανώτατο όριο σε ποσοστό 5% του συνόλου των υφισταμένων µε εύρος τιμών αγοράς από 0,50 ευρώ ανά μετοχή έως 4,00 ευρώ ανά μετοχή το ανώτατο όριο. Η εταιρεία κατέχει σήμερα 62.440 ίδιες μετοχές, που αντιστοιχούν σε 0,4757% του καταβεβλημένου κεφαλαίου της.

∆ΕΗ: Στα 17,4 ευρώ η τιμή λέει η Wood

Στα 17,4 ευρώ ανεβάζει την τιµή-στόχο της ∆ΕΗ -επικεφαλής o εικονιζόµενος Γιώργος Στάσσης- η Wood. Οι αναλυτές του οίκου µιλούν για αύξηση στο EBITDA το 2024 κατά 13%. Τα κέρδη, μεσοπρόθεσμα, θα πρέπει να υποστηρίζονται, σύμφωνα µε τη Wood, από πολλούς παράγοντες, όπως η αποτελεσµατική διαχείριση του εγχώριου περιθωρίου κέρδους, σε ένα περιβάλλον πτώσης των τιµών και η διατήρηση πελατών σε τοµείς υψηλής προτεραιότητας.

Η Wood σημειώνει πως το επενδυτικό πρόγραμμα της ∆EΗ παραµένει βασισμένο στην ανάπτυξη νέας δυναµικότητας ΑΠΕ, ενώ στο μοντέλο της οι ΑΠΕ συνεισφέρουν το ήµισυ της σταδιακής αύξησης EBITDA έως το 2026.

Η Μαρία Συμιγδαλά νέο μέλος του ∆.Σ. της Τρ. Πειραιώς

Την εκλογή της κ. Μαρίας Συμιγδαλά ως ανεξάρτητου µη εκτελεστικού µέλους του ∆.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, µετά τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψήφιων Μελών ∆.Σ., ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η κ. Συμιγδαλά θα αντικαταστήσει την κ. Francesca Tondi, που είχε παραιτηθεί, για το υπόλοιπο της θητείας του ∆.Σ., ήτοι έως 27.06.2026, παρατεινόµενης µέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει µετά τη λήξη της θητείας του. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, η κ. Maria Semedalas (Μαρία Συµιγδαλά) είναι διεθνές τραπεζικό στέλεχος µε εκτενή εµπειρία στο Retail, Corporate και Investment Banking σε σύνθετους και πολυεθνικούς οργανισµούς.

Ξεκίνησε την πολυετή καριέρα της στη Federal Reserve Bank στο Σικάγο. Συνέχισε στην Ευρώπη, σε ανώτερους ρόλους στη Northern Trust Company (Λονδίνο), στη Citibank (Λονδίνο & Ελλάδα), στην JP Morgan Chase (Λονδίνο) και στην BNY Mellon (Λονδίνο). Έχει αναλάβει ένα ευρύ φάσµα ρόλων.