Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το «800άρι» της Intrakat και ο «συνωστισμός» στην Q&R

Nikos Libertas / SOOC

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Περιθώριο 40%: Περιθώριο ανόδου της τάξης του 40% «βλέπει» για τη μετοχή του ΟΤΕ η Ambrosia Capital, δίνοντας τιμή – στόχο στα 18,9 ευρώ και διατηρώντας τη σύσταση «buy». Ο αναλυτής της Ambrosia περιμένει αντιστροφή της πτωτικής τάσης, ενώ δεν αποκλείει ένα αυξημένο μέρισμα για φέτος. Παράλληλα, «βλέπει» σταδιακή χαλάρωση του εγχώριου ανταγωνισμού.

800 εκατ. ευρώ: Σε νέο υψηλό 14 ετών βρίσκεται η μετοχή της Intrakat, η οποία χθες «πέταξε» στα 5,10 ευρώ, πετυχαίνοντας την καλύτερη συνεδρίαση του 2024. Διακινήθηκαν, δε, περισσότερα από 839.000 τεμάχια. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πλέον ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας το τίτλο της πολυτιμότερης εισηγμένης του FTSE MID.

Νέος μέτοχος: Ακόμη έναν μέτοχο απέκτησε η Quality & Reliability, καθώς ο Γιώργος Ρουμελιώτης αύξησε τα δικαιώματα ψήφου επί των μετοχών της εταιρείας στο 7,022%, κατέχοντας 1.920.100 κοινές ονομαστικές μετοχές. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες, η Σοφία Σωτηράκου αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο (31,99%). Από εκεί και πέρα, η Lovatia ελέγχει το 11,2%, ενώ ο CEO Παναγιώτης Πασχολάκης το 8,7%.

Χωρίς μέρισμα: Τη μη διανομή μερίσματος, όπως και αναμενόταν, επιβεβαίωσε η Lavipharm, μετά τη δημοσίευση του φετινού οικονομικού ημερολογίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διοίκησης, η επιστροφή στην πολιτική των μερισμάτων θα λάβει χώρα το επόμενο έτος, δηλαδή το 2025 (από τα κέρδη της χρήσης του 2024).