Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: «Μοιράζει» μέρισμα η Aegean, το ερωτηματικό πίσω από τη ΒΙΟΤΕΡ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Μοιράζει μέρισμα: Τη διανομή μερίσματος, για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα χρόνια, επιβεβαιώνει το οικονομικό ημερολόγιο της Aegean. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 2024, η αποκοπή θα γίνει στις 22 Απριλίου, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων. Τα οικονομικά μεγέθη του 2023, δε, θα γίνουν γνωστά στις 12 Μαρτίου. Τότε αναμένεται να ανακοινωθεί και το ύψος του μερίσματος.

Υψηλά τριετίας: Πολύ κοντά στο υψηλό έτους, το οποίο συμπίπτει με το υψηλότερο σημείο της τελευταίας τριετίας, βρίσκεται η μετοχή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, η οποία είναι έτοιμη να ανακαταλάβει και τα 2,40 ευρώ. Άνω του 20% ανέρχεται η μεταβολή από τις αρχές του έτους, με την κεφαλαιοποίηση να προσεγγίζει τα 865 εκατ. ευρώ.

Ερωτηματικό: Ράλι για 4η διαδοχική συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες η μετοχή της ΒΙΟΤΕΡ, η οποία τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στο επίκεντρο των αγοραστών -παρότι τελεί υπό καθεστώς Επιτήρησης. Έτσι, πλέον η εισηγμένη ενισχύεται στο 0,33 ευρώ (υψηλό 6μήνου), με τη χρηματιστηριακή αξία να υπολογίζεται στα 5,8 εκατ. ευρώ. Το τι ακριβώς πυροδοτεί αυτήν την άνοδο παραμένει… άγνωστο.

Τρίτη πτώση: Τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις «μετρά» η μετοχή της Jumbo, η οποία από τις παρυφές των 28 ευρώ έχει πλέον επιστρέψει στα 26,7 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, το πρόσημο στο έτος παραμένει θετικό (+6,5%), ενόσω η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας κυμαίνεται στα 3,6 εκατ. ευρώ, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση στον πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)