Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Άλλαξε χέρια το 2,7% της Intrakat, ελπίδες για μέρισμα στην ΕΥΑΘ

REUTERS/Brendan McDermid

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον: Υψηλός όγκος διακινήθηκε χθες στη μετοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, καθώς η εισαγωγή στον FTSE Russell αύξησε σημαντικές τις ροές. Έτσι, άλλαξαν χέρια περισσότερα από 2,8 εκατ. τεμάχια, αξίας σχεδόν 25,5 εκατ. ευρώ, με τη μετοχή να μένει σχεδόν αμετάβλητη στα 8,8 ευρώ, παρά την ενδοσυνεδριακή προσπάθεια προσέγγισης των 9 ευρώ.

Άλλαξε χέρια: Μέσω διαδοχικών πακέτων άλλαξε χέρια το 2,7% των μετοχών της Intrakat, με τις προσυμφωνημένες συναλλαγές να πραγματοποιούνται στην τιμή των 4,35 ευρώ, κάτι που σημαίνει μικρό discount σε σχέση με την τιμή κλεισίματος των 4,86 ευρώ. Η μετοχή, μετά την πρόσφατη υπέρβαση των 5 ευρώ, έχει ελαφρώς διορθώσει το τελευταίο διάστημα, χωρίς ωστόσο να έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά 15ετίας.

Συνέχεια στην πτώση: Την πορεία αναδίπλωσης συνεχίζει η μετοχή της Mytilineos, η οποία χθες υποχώρησε περαιτέρω στα 37,4 ευρώ. Περίπου στο 5% υπολογίζεται πλέον η απόσταση από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά των 39 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης να ανέρχεται στα 5,3 δισ. ευρώ, αποτελώντας την 6η πολυτιμότερη εταιρεία του ταμπλό.

Ελπίδες για μέρισμα: Χαραμάδα για τη διανομή μερίσματος δημιούργησε το οικονομικό ημερολόγιο της ΕΥΑΘ, η οποία όρισε την 1η Ιουλίου του 2024 ως πιθανή ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος. Φυσικά, στην ανακοίνωσή της, η διοίκηση αναγράφει ότι η απόφαση για καταβολή μερίσματος τελεί υπό την έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων.