Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα ρεκόρ της Motor Oil και το «σκούπισμα» στη Sarantis

(EUROKINISSI-Β.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Νέο ρεκόρ: Την ανοδική πορεία του 2024 συνεχίζει η μετοχή της Motor Oil, η οποία πλέον βρίσκεται μία «ανάσα» από τα 27 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η κεφαλαιοποίηση ανέρχεται σχεδόν στα 3 δισ. ευρώ, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρείας. Σίγουρα το +13% από τις αρχές του έτους αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους μετόχους, με τη διείσδυση στην «πράσινη» ενέργεια να έχει βελτιώσει την ελκυστικότητα της μετοχής.

«Φρένο» στο ράλι: Την εντονότερη ημερήσια πτώση από τις 16 Ιανουαρίου εμφάνισε χθες ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος έβαλε «φρένο» στο εξαήμερο ανοδικό σερί. Παρ’ όλα αυτά, ο κλάδος παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 8ετίας, με τη φετινή απόδοση να ξεπερνά το +15% εν όψει και του τελευταίου γύρου αποεπένδυσης του δημοσίου.

Σε υψηλό 6ετίας: Οι αγοραστές συνεχίζουν να «σκουπίζουν» τις μετοχές της Sarantis, η οποία έχει αισίως φθάσει στα 9,6 ευρώ και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2018. Ράλι 15% εμφανίζει η εταιρεία από τις αρχές του 2024, με τον μέσο ημερήσιο τζίρο να ξεπερνά πλέον τα μισό εκατ. ευρώ και την κεφαλαιοποίηση να αγγίζει τα 650 εκατ. ευρώ.

+15% στο 2024: Μία «ανάσα» από τα 4 ευρώ απέχει η μετοχή της Intracom, η οποία ετοιμάζει να επιστρέψει σε επίπεδα που αγνοούνταν από το 2009. Στις τελευταίες 30 ημέρες η «ναυαρχίδα» του Ομίλου Κόκκαλη ενισχύεται κατά τουλάχιστον 15%, ενώ μόνο χθες διακινήθηκαν τεμάχια συνολικής αξίας σχεδόν 1,3 εκατ. ευρώ. Η χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης, δε, ετοιμάζεται σιγά – σιγά να «ανταμώσει» με το όριο των 350 εκατ. ευρώ.