Skip to main content

Επενδυτικές ευκαιρίες και road shows σε Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη και Αθήνα

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί και είναι hot story για τους πελάτες των διεθνών οίκων

Εξαιρετικά ενεργοί παραμένουν οι διεθνείς οίκοι σε ότι αφορά τα ελληνικά assets και παρά το γεγονός πως το boom των επενδυτικών συνεδρίων έλαβε χώρα στις αρχές του έτους, εντούτοις οι προετοιμασίες σε ότι αφορά τα road shows συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό και την Άνοιξη.

Στις 12 με 14 Μαρτίου το καθιερωμένο επενδυτικό συνέδριο της Morgan Stanley για εταιρίες του ευρωπαϊκού  χρηματοοικονομικού τομέα θα λάβει χώρα στο Λονδίνο και σε αυτό αναμένεται να μετέχουν και  οι ελληνικές τράπεζες.

Ο τραπεζικός κλάδος εξακολουθεί και είναι hot story για τους πελάτες των διεθνών οίκων καθώς εκτιμάται πως οι αποδόσεις που θα προσδιοριστούν άμεσα θα είναι υψηλές και αυτό ενδιαφέρει πολύ τους επενδυτές.

Οι υψηλοί τόκοι διασφαλίζουν υψηλά μερίσματα κάτι που ο SSM κατά την τρέχουσα χρήση δεν βρήκε λόγο να διακόψει. Ετσι λοιπόν η απορρόφηση επενδυτικών κονδυλίων στον κλάδο παραμένει διαρκής. Όμως και σε ότι αφορά τη χώρα μας οι ελληνικές τράπεζες καταγράφεται πως έχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου ενώ το 2023 αποτελεί τελικώς την πρώτη χρονιά για την οποία οι ελληνικές τράπεζες μπορούν και θα μοιράσουν μέρισμα.

Σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα οι μεγαλύτεροι πελάτες της JP Morgan

Αμέσως μετά η JP Morgan ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του επενδυτικού story της χώρας μας το τελευταίο διάστημα ετοιμάζει τη διπλή «απόβαση» πελατών της σε Ελλάδα και Τουρκία.

Μέσα από τη φιλοσοφία αυτήν οι μεγαλύτεροι πελάτες της JP Morgan θα βρεθούν το διάστημα 15-19 Απριλίου σε Κωνσταντινούπολη και Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν, σύμφωνα με την πρόσκληση, τις διοικήσεις των τοπικών τραπεζών, αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων, επόπτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Το ταξίδι θα χρησιμεύσει για μια πλήρη ενημέρωση των πελατών της JP Morgan για την πορεία εξομάλυνσης της τουρκικής οικονομίας και την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής. Η επίσκεψη θα ξεκινήσει από την Κωνσταντινούπολη στο διάστημα 15-17 Απριλίου.

Οι πελάτες του οίκου θα συναντήσουν τις διοικήσεις των Akbank (τραπεζικός τομέας), Arcelik (τουρκική πολυεθνική εταιρεία κατασκευής οικιακών συσκευών, στην οποία ανήκουν οι Beko και Grundig), BIM (είναι μια τουρκική εταιρεία λιανικής, γνωστή για την προσφορά περιορισμένης γκάμας βασικών ειδών διατροφής και καταναλωτικών αγαθών), Coca Cola Icecek (η γνωστή εταιρεία αναψυκτικών), Ford Otosan (είναι μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα την Τουρκία), Garanti (τραπεζικός τομέας), Isbank (τραπεζικός τομέας), Kos Holding (είναι ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων στην Τουρκία), Tofas (εργοστάσιο αυτοκινήτων), Turkcell (τηλεπικοινωνίες), Turkish Airlines (αερομεταφορέας), Yapi Kredi (τραπεζικός τομέας), καθώς και αξιωματούχους ειδικούς για την περιγραφή των οικονομικών της χώρας.

Από τις 18 έως και τις 19 Απριλίου οι πελάτες του οίκου θα έρθουν στην Αθήνα και θα συναντήσουν τις διοικήσεις των Aegean Airlines, Alpha Bank, Ελληνικά Χρηματιστήρια, Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, Ηellenic Energy, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, καθώς και εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Η Τουρκία διαθέτει βαριά βιομηχανία και έναν ισχυρό τραπεζικό τομέα, που έχει δομηθεί κατά τα αμερικανικά πρότυπα και αντιμετωπίζει προς το παρόν με σοβαρές αντιστάσεις τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας, η οποία μαστίζεται από έναν υψηλότατο πληθωρισμό.