Skip to main content

Επένδυση 16 εκατ. ευρώ στην Kinvent για τη Διασυνδεδεμένη Λύση Φυσιοθεραπείας

Τρίτος γύρος της χρηματοδότησής της από το Uni.Fund

Tη διείσδυσή της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024, την αύξηση των έργων Ε&Α, καθώς και τη μαζική επέκταση σε άλλες αγορές σχεδιάζει η Kinvent μετά την εξασφάλιση επένδυσης 16 εκατομμυρίων ευρώ κατά τον τρίτο γύρο της χρηματοδότησής της από το Uni.Fund, το ευρωπαϊκό fund Eurazeo, και άλλους επενδυτές.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2017 από τον Αθανάσιο Κόλλια, πρώην αθλητή. Η Kinvent μεταμορφώνει την πρακτική των φυσιοθεραπευτών και των γυμναστών μέσω της συλλογής και ανάλυσης βιομηχανικών δεδομένων.

Με εμπορική έδρα το Μονπελιέ και την παραγωγή στη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία σχεδιάζει, αναπτύσσει και κατασκευάζει μια σειρά από διασυνδεδεμένες συσκευές που μετρούν αμέσως τη δύναμη, την ισορροπία και το εύρος κίνησης μέσω μιας μοναδικής εφαρμογής για τις βιομηχανίες αθλητικής απόδοσης, αποκατάστασης και ιατρικής. Αριθμεί 75 εργαζόμενους, το 57% των εσόδων της προέρχεται από διεθνή δραστηριότητα και καλύπτει 250.000 ασθενείς.

Στο μέσο της ανάπτυξης σε μια ακόμη ανεπαρκώς συνδεδεμένη αγορά, η Kinvent κατέγραψε ανάπτυξη 80% μεταξύ του 2022 και του 2023. Οι 8 συσκευές/αισθητήρες της, οι οποίοι καλύπτουν την πλειοψηφία των τεστ που εκτελούνται σε συνεδρίες φυσιοθεραπείας, έχουν προσελκύσει περισσότερους από 14.000 επαγγελματίες αποκατάστασης (ειδικούς αθλητικής ιατρικής, γενικούς ιατρούς, ή εκείνους που εργάζονται σε οίκους ευγηρίας ή μετεγχειρητικές μονάδες), επαγγελματίες υγείας.

Το Uni.Fund, ένα ελληνικό επενδυτικό venture capital fund, που ήταν ο πρώτος επενδυτής στην εταιρεία, συμμετέχει επίσης στον γύρο με το δεύτερο fundτου, το Uni.Fund II. Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λαύκας, Εταίρος στο Uni.Fund VC και Μέλος του Δ.Σ. της Kinvent, “εμείς στο Uni.Fund είμαστε ενθουσιασμένοι που παρακολουθούμε το εξαιρετικό ταξίδι μιας υποσχόμενης startup που ανακαλύψαμε πριν από πέντε χρόνια στον ζωντανό τεχνολογικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Η εκθετική τους ανάπτυξη και το disruptionπου φέρνουν στον τομέα της υγείας τους έχει καταστήσει μια ισχυρή δύναμη στη βιομηχανία. Με τη στρατηγική υποστήριξη της Eurazeo, είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η τροχιά όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα επιταχυνθεί. Η αποστολή μας παραμένει σταθερή: να αναζητούμε, να υποστηρίζουμε και να μεγεθύνουμε τους ελληνικούς τεχνολογικούς πρωταθλητές, μεταμορφώνοντάς τους σε παγκόσμιους ηγέτες. Καθώς το Uni.Fund II δεσμεύεται σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, αναμένουμε με ανυπομονησία την ανοδική πορεία της Kinvent ως του κύριου παίκτη στον τομέα της. Η ομάδα μπορεί να βασίζεται στην αδιάλειπτη υποστήριξή μας καθώς προχωρά σε αυτό το συναρπαστικό νέο κεφάλαιο”