Skip to main content

Φεύγει από την Ελλάδα η Sfera

sfera.com

Είναι αλήθεια: 4 ειδήσεις που συζητάει η αγορά

Αποχωρεί από την ελληνική αγορά η ισπανική αλυσίδα µόδας Sfera κλείνοντας τα καταστήµατα που διατηρούσε στην επικράτεια, καθώς η απήχησή της στο ελληνικό κοινό δεν ήταν η προσδοκώμενη.

Η ισπανική αλυσίδα διέθετε τρία καταστήµατα στην Ελλάδα, δύο στην Αθήνα -ένα επί της οδού Σταδίου και ένα στο The Mall Athens-, καθώς και ένα στη Θεσσαλονίκη, στο Mediterranean Cosmos. Ως τις 17 Ιανουαρίου κλείνει το κατάστηµα στη Σταδίου.

Χρηματιστηριακές εξελίξεις

Η δεύτερη χρηµατιστηριακή εβδοµάδα του 2024 για το Χ.Α., υπό τον κ. Γιάννο Κοντόπουλο, που ξεκίνησε περιλαµβάνει καταρχάς την έκτακτη γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ την ερχόµενη Πέµπτη 11 Ιανουαρίου όπου θα αποφασιστεί η πώληση του 25% της Άνεµος στη Motor Oil. Επίσης, αύριο κόβει το προµέρισµα των 30 λεπτών της Helleniq Energy, ενώ υπάρχει επιστροφή κεφαλαίου της Νάκας (0,07 ευρώ/µετοχή) που θα κοπεί την προσεχή Πέµπτη. Ταυτόχρονα αναµένεται τις επόµενες µέρες η κατάθεση του ενηµερωτικού δελτίου στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το εταιρικό οµόλογο της Autohellas που θα ζητήσει κεφάλαια έως 200 εκατ. ευρώ.

∆ιπλάσιοι τζίροι στα αµοιβαία

Σηµαντικές εισροές 2,8 εκατ. ευρώ στα µετοχικά αµοιβαία εσωτερικού κατέγραψε η αγορά την περασµένη εβδοµάδα, ενώ οι µέσες ηµερήσιες χρηµατιστηριακές συναλλαγές διαµορφώθηκαν σε 75 εκατ. ευρώ. Στην αντίστοιχη περσινή πρώτη εβδοµάδα οι µέσες ηµερήσιες συναλλαγές ήταν 47,8 εκατ. ευρώ. Ο διπλασιασµός πάντως είναι αποτέλεσµα κυρίως της ενίσχυσης των τιµών και όχι του πολλαπλάσιου των συναλλαγών.

«Πετάει» η µετοχή της Jumbo

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις 15 ∆εκεµβρίου βρίσκεται η µετοχή της Jumbo, υπό τον κ. Απόστολο-Ευάγγελο Βακάκη (φωτ.), στα 25,4 ευρώ, καθώς οι προσδοκίες για τα εταιρικά µεγέθη δίνουν «φτερά» στην εισηγµένη (+3,8% στη χθεσινή συνεδρίαση). Μην ξεχνάµε, εξάλλου, ότι το δ’ τρίµηνο είναι παραδοσιακά το πιο δυνατό του οµίλου, µε τη διοίκηση να δηµοσιεύει το flash note τις αµέσως επόµενες ηµέρες. Υπενθυµίζεται ότι στο 9µηνο του 2023 οι πωλήσεις είχαν «τρέξει» µε το ικανοποιητικό +17%.