Skip to main content

Big 5 Global: Ανέβασε τον πήχη, η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας

Μαρ. Γιαννόπουλος (Enterprise Greece): Η Ελλάδα είχε για 4η συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη εθνική παρουσία στον χώρο Startup City της έκθεσης

«Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρονιά ήταν η συμμετοχή των 57 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των δομικών υλικών και κατασκευών στη «Big 5 Global» την οποία διοργάνωσε και φέτος η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και διεξήχθη στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από 4 έως 7 Δεκεμβρίου».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση για τη συμμετοχή της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση «Big 5 Global 2023». Πρόκειται για τη σπουδαιότερη διεθνή έκθεση στη Μέση Ανατολή για τον τομέα των κατασκευών, με εμπορικούς επισκέπτες, όχι μόνο από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, του Ιράκ, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια της Big 5 Global, η Enterprise Greece, με δικό της γραφείο στον κεντρικό διάδρομο της έκθεσης, στήριξε την εθνική συμμετοχή. Όπως αναφέρεται, η Ελλάδα είχε για 4η συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη εθνική παρουσία στον χώρο Startup City της έκθεσης, με τη συμμετοχή 8 ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων, οι οποίες προέβαλαν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους στον τομέα της βιομηχανίας των δομικών υλικών και κατασκευών, ενώ για δεύτερη φορά, δημιουργήθηκε χώρος υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής για την προβολή του Ελληνικού μαρμάρου, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 3ετίας στου κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξαγωγές των δομικών υλικών προς την Μ. Ανατολή το 2022, ανήλθαν στο 0,18% (102,1 εκ. δολάρια) του συνολικού όγκου των ελληνικών εξαγωγών  και είχαν αύξηση 3.9% σε σχέση με τις εξαγωγές του κλάδου για το 2021.

«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία»

Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Big 5 Global και θέλω να συγχαρώ όσους συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Στόχος ήταν να οργανωθεί μια ακόμα πιο δυναμική εθνική συμμετοχή σε σχέση με την περσινή, στην οποία η χώρα μας είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, και να αναδειχθούν για άλλη μια φορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων, όλων των κλάδων των δομικών υλικών και υπηρεσιών. Με τη φετινή μας παρουσία, ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη διοργάνωση, η Ελλάδα θα έχει μια πιο δυναμική παρουσία».

«Μεγάλη επιτυχία στο branding του ελληνικού μαρμάρου»

Η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος ΔΣ της Enterprise Greece,  Μπέττυ Αλεξανδροπούλου από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: «Η φετινή εθνική συμμετοχή στη Big 5 Global 2023, μας γεμίζει αισιοδοξία για τις τεράστιες προοπτικές που εμφανίζονται για τον συγκεκριμένο κλάδο τα επόμενα χρόνια. Και στη φετινή διοργάνωση, καταφέραμε να δείξουμε και να αναδείξουμε τα καινοτόμα ελληνικά προϊόντα και να προσελκύσουμε αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών και επιχειρηματιών. Επίσης απολαμβάνουμε τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το branding του ελληνικού μαρμάρου το οποίο είχαμε παρουσιάσει στην περσινή διοργάνωση σε  συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος, είναι άξια αναφοράς, η μεγάλη συμμετοχή ελληνικών Start-ups του κατασκευαστικού κλάδου, η οποία επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη καινοτομίας και εξωστρέφειας.»

Στις δηλώσεις του ο πρέσβης Αντώνιος Αλεξανδρίδης τόνισε: «Είχα την τιμή και την χαρά να επισκεφτώ την έκθεση δομικών υλικών BIG 5 και να συνομιλήσω με τους 57  Έλληνες εκθέτες. Η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή, 4η πολυπληθέστερη μεταξύ όλων των χωρών, επιβεβαιώνει το δυναμισμό και τον εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας και, παράλληλα, τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα ΗΑΕ και η ευρύτερη περιοχή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η πρεσβεία μας, σε συνεργασία με την Enterprise Greece που διοργάνωσε την Εθνική Συμμετοχή, θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων.»