Skip to main content

EBRD: Στα 15 εκατ. ευρώ η επένδυση στην Ideal Holdings μέσω της ομολογιακής έκδοσης

Η επενδυτική εταιρεία ειδικεύεται σε εξαγορές μεσαίας αγοράς και επενδύσεις κεφαλαίου ανάπτυξης

Τη συμμετοχή της στο ομόλογο του ομίλου Ideal ανακοίνωσε η EBRD. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης προχώρησε στην επένδυση 15 εκατ. ευρώ στο ομόλογο που εκδόθηκε από την IDEAL Holdings.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η IDEAL Holdings SA είναι μια ελληνική επενδυτική εταιρεία που ειδικεύεται σε εξαγορές μεσαίας αγοράς και επενδύσεις κεφαλαίου ανάπτυξης και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εκτείνεται επί του παρόντος σε τρεις τομείς: πολυκαταστήματα (συμπεριλαμβανομένων των εμβληματικών πολυκαταστημάτων Attica), τεχνολογία πληροφοριών (IT, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των υπηρεσιών εμπιστοσύνης) και τη μεταποίηση.

Τα έσοδα του ομολόγου θα κατευθυνθούν για την αναχρηματοδότηση ενός δανείου που έχει ληφθεί για τη χρηματοδότηση της εξαγοράς της επιχείρησης πολυκαταστημάτων, την αποπληρωμή υφιστάμενου τραπεζικού χρέους και την υποστήριξη μελλοντικών εξαγορών.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της EBRD στο ομόλογο της IDEAL Holdings, η εισηγμένη εταιρεία έχει δεσμευτεί να αξιοποιήσει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την κάλυψη μεγάλου μέρους των ετήσιων ενεργειακών αναγκών των παραγωγικών μονάδων στο βιομηχανικό τομέα που κατέχει.

Επίσης έχει δεσμευτεί να εδραιώσει την ποσόστωση  για την ισότητα των φύλων σε όλες τις εταιρείες στις οποίες επενδύει. Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει 7,2 δισ. ευρώ σε 106 έργα της ελληνικής οικονομίας.