Skip to main content

Olivian Groves: Τα premium ελαιολαδα Hermioni και Hrysos από την Πελοπόννησο

Η Μαίρη Σάββα, γενική διευθύντρια Olivian Groves SA, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Στο οικονομικό κανάλι της Ναυτεμπορικής και την επιχειρηματική εκπομπή In Business 9-11 με τον Ανέστη Ντόκα και τον Πάυλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε η Μάιρη Σάββα, γενική διευθύντρια της Olivian Groves SA.

«Είμαστε μια εταιρεία που γεννήθηκε μέσα στη υγειονομική κρίση και σε μια δύσκολη περίοδο για την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα. Όλο και περισσότερο οι αγροτικοί πληθυσμοί εγκαταλείπουν τις αγροτικές περιοχές. Πρέπει όμως να επιστρέψουμε στην αγροτική παραγωγή και ίσως με έναν τρόπο όχι τόσο παραδοσιακό αλλά πιο επιχειρηματικό. Αυτό κάναμε και εμείς ως εταιρεία παραγωγής premium ελαιολάδου με βάση τις αρχές της βιωσιμότητας» σημείωσε.

Στη συνέχεια η κ. Σάββα πρόσθεσε ότι η Olivian Groves διατηρεί δύο ελαιώνες στην περιοχή της Ερμιόνης και της Μεσσηνίας με περίπου 40.000 ρίζες. Απασχολεί τις περιόδους συγκομιδής της ελιάς πάνω από 150 εργαζομένους, τους οποίους μάλιστα φιλοξενεί σε ειδικά διαμορφωμένες κατοικίες, κάτι που αποτέλεσε για την εταιρεία μια σημαντική επένδυση.

Τα δύο ελληνικά premium ελαιόλαδα που διατίθενται εξ ολοκλήρου σε εξαγωγές είναι τα «Hermioni» και «Hrysos». Το πρώτο παράγεται από την ποικιλία Μανάκι και το δεύτερο από την περίφημη Κορωνέικη.