Skip to main content

Procify: H ψηφιακή λύση της Grapevine Digital με επίκεντρο τους εργαζομένους

Σύγχρονες ψηφιακές λύσεις που «τάσσονται» στην υπηρεσία των επιχειρήσεων, έρχεται να προσφέρει  η Grapevine Digital,  μια ελληνική  start-up εταιρεία  που δημιουργήθηκε το 2020  και η οποία πλέον  αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς και υπόδειγμα για τον περιορισμό του φαινομένου Brain Drain.

Η παρουσίαση της εταιρείας, έγινε σε συνέντευξη τύπου με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός: Επίκεντρο η Τεχνολογία ή ο Άνθρωπος;”. Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας «Κωνσταντίνος Μίχαλος» μέσω της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (ΘΕΑ), που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του ΕΒΕΑ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών).

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε, παρουσιάστηκε η στρατηγική προσέγγιση της Grapevine Digital στο να αναπτύξει μία ψηφιακή λύση, το Procify, που έχεις ως επίκεντρο τον ίδιο τον άνθρωπο, με αφορμή τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει μέχρι σήμερα η ίδια η τεχνολογία στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

H CEO της Grapevine Digital, κα Βίκυ Γούλου, παρουσίασε την εταιρεία, η οποία αποτελεί έναν καινοτόμο οργανισμό που εστιάζει στη δημιουργία εξελιγμένων λύσεων Ψηφιοποίησης και Αυτοματοποίησης Επιχειρησιακών Διαδικασιών (Business Process Automation – BPA) προς όφελος τόσο των εργαζομένων όσο και της επιχείρησης. Ειδικότερα είπε: «Είμαστε μια εταιρεία νέων ανθρώπων, νέων ιδεών και νέων τεχνολογιών. Η Grapevine Digital σήμερα αποτελείται από 25 έμπειρους επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, πλήρους απασχόλησης στο αντικείμενό τους, με μέσο όρο ηλικίας τα 32 χρόνια, ένα έμπρακτο παράδειγμα περιορισμού του λεγόμενου Brain Drain της χώρας μας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, η κα Βασιλική Ζαχαρούλα, Head of Business Development στην Grapevine Digital, ανέφερε: «Το 70% των προσπαθειών για ψηφιακό μετασχηματισμό έχουν αποτύχει. Γι’ αυτό και η ανάγκη για ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων με επιτυχή τρόπο, παραμένει ιδιαιτέρως σημαντική σήμερα, ώστε αυτές να καταφέρουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και να αναπτυχθούν περαιτέρω».

Στη συνέχεια, η κα Βασιλένια Γκίνογλου, Product Manager της εταιρείας έκανε εκτενή αναφορά στην χρήση της πλατφόρμας που έχουν αναπτύξει, λέγοντας ότι  «Το Procify είναι μια πρωτοποριακή πλατφόρμα που μέσω της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης διαδικασιών, διασυνδέει ανθρώπους και συστήματα σε ένα κοινό περιβάλλον εργασίας, ενώ βοηθά τις επιχειρήσεις να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να αποκτήσουν εποπτεία στις διαδικασίες τους. Το Procify έχει ήδη επιτυχημένη εφαρμογή στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Διεύθυνση Ασφαλείας της ΣΤΑΣΥ, του Ελληνικού Διαχειριστή Δημοσίων Συγκοινωνιών του Μετρό και Τραμ Αθηνών. Με τη χρήση του Procify, έχουμε επιτύχει αύξηση της παραγωγικότητας των ομάδων, μειώνοντας το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών, και παρέχουμε πλήρη εποπτεία στις διαδικασίες με στατιστικά σε πραγματικό χρόνο για σωστή λήψη αποφάσεων από τη διεύθυνση».

Η κα Βίκυ Γούλου τόνισε ότι «Ο σύγχρονος Ψηφιακός Μετασχηματισμός δεν πρέπει να αγνοεί τον ανθρώπινο παράγοντα. Η τεχνολογία πρέπει να βελτιώνει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, και αυτό είναι ακριβώς το όραμα μας με το Procify. Σκοπός μας είναι μέσω της ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης των διαδικασιών να επιτρέπουμε στους εργαζόμενους να απελευθερώνονται από τις καθημερινές ρουτίνες και να επικεντρώνονται σε περισσότερο δημιουργικές εργασίες. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός πρέπει να αναδεικνύει τον άνθρωπο και να τον βοηθά να αναπτυχθεί μαζί με την επιχείρηση για την οποία εργάζεται». περισσότερο δημιουργικές εργασίες. Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός πρέπει να αναδεικνύει τον άνθρωπο και να τον βοηθά να αναπτυχθεί μαζί με την επιχείρηση για την οποία εργάζεται».

Οι επόμενοι, άμεσοι στόχοι της Grapevine Digital, όπως ανέφερε η κα Γούλου, είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, τη  Βόρεια και τη Λατινική Αμερική.