Skip to main content

Provil Α.Ε.: Επέκταση εγκαταστάσεων, Logistics Center και διπλασιασμός εξαγωγών

Η νέα επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025

Tα 9 εκατ. ευρώ αναμένεται να αγγίξει η διπλή επένδυση της βιομηχανίας βοηθητικών γευστικών υλών τροφίμων και καρυκευμάτων Provil Α.Ε., που θα αρχίσει να υλοποιείται στις αρχές του 2024. Η εταιρεία ολοκληρώνει στο μεταξύ το 2023 με νέα άνοδο τζίρου σε συνέχεια της ανοδικής πορείας του 2022 και με διπλασιασμό των εξαγωγών της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Χρήστο Βογιάννου, η επένδυση αφορά σε επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στην έδρα της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων δυο γραμμών παραγωγής, συγκεκριμένα μίας νέας γραμμής παραγωγής και επέκτασης μίας ήδη υφιστάμενης, καθώς επίσης και στη δημιουργία Logistics Center. Η απήχηση της σειράς προϊόντων με το brand «Cook at Home» που παράγει η εταιρεία και αφορούν οικιακή χρήση, σύμφωνα με τον κ.Βογιάννου οδηγεί σε ανάπτυξη της εν λόγω γραμμής παραγωγής, ενώ η νέα γραμμή παραγωγής που θα προστεθεί στο δυναμικό της εταιρείας θα αφορά νέα προϊόντα για επαγγελματική χρήση στον χώρο της εστίασης.

Στο σύνολό της η νέα επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2025 και έχουν προηγηθεί επενδύσεις της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τριετία, όπως επίσης και επενδύσεις 4,7 εκατ. ευρώ την περίοδο 2014-2019.

Είσοδος σε τρεις νέες αγορές

Η εταιρεία ολοκληρώνει τη χρήση 2023, σύμφωνα πάντοτε με τη διοίκησή της, με διπλασιασμό των εξαγωγών της και είσοδο σε τρεις νέες αγορές, συγκεκριμένα στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά, ενώ την προηγούμενη διετία έχει ανοίξει επίσης τις αγορές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Σουηδίας και σημαντικές αγορές-πελάτες της είναι η Κύπρος, το Κουβέιτ, η Πολωνία κ.α.

Συνολικότερα για τη φετινή χρήση η Provil προσβλέπει σε νέα άνοδο του κύκλου εργασιών της στο επίπεδο των 17,5 εκατ. ευρώ, έναντι 13,5 εκατ. ευρώ του 2022 και περίπου 11 εκατ. το 2021. Τα προ φόρων κέρδη του 2022 ανήλθαν σε 1,187 εκατ. ευρώ έναντι 1,347 εκατ. του 2021 και για το 2023 αναμένεται άνοδος σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.

Η Provil  είναι ελληνική εταιρεία που παράγει βoηθητικές ύλες για τη βιομηχανία τροφίμων, τη μαζική εστίαση, αλλά και για τη λιανική κρέατος, διαθέτει ιδιόκτητες κτιριακές & παραγωγικές εγκαταστάσεις 17.000 τ.μ. στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου και υποκατάστημα στην Αθήνα, όπως επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα τμήμα R+D στην Ελλάδα και Εκπαιδευτικό Κέντρο.