Skip to main content

Kleemann: Νέα αύξηση τζίρου και επενδύσεις

Στην έδρα του Ομίλου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς έχει ξεκινήσει φέτος η υλοποίηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη θυγατρική εταιρεία Klefer

Με νέα αύξηση του τζίρου του και αύξηση της κερδοφορίας του αναμένει να κλείσει τη φετινή χρήση ο Όμιλος της Kleemann, η οποία γιορτάζει φέτος τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της.

Σύμφωνα με κύκλους της διοίκησης, αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου αναμένεται φέτος να κυμανθεί περί τα 220 εκατ. ευρώ έναντι των 217 εκατ. του 2022, με παράλληλη βελτίωση της κερδοφορίας του.

Στην έδρα του Ομίλου στη ΒΙΠΕ Κιλκίς έχει ξεκινήσει φέτος η υλοποίηση τριετούς επενδυτικού προγράμματος ύψους 3,5 εκατ. ευρώ στη θυγατρική εταιρεία Klefer, το οποίο αφορά σε νέα-αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής θυρών ανελκυστήρων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Σταθερότητας. Επίσης έχει προηγηθεί επένδυση της τάξης των 600.000 ευρώ στη μονάδα των ηλεκτρονικών μερών ανελκυστήρων, ενώ ο Όμιλος υλοποιεί πλήθος ερευνητικών προγραμμάτων και αναπτύσσει πλήθος καινοτομικών εφαρμογών όπως πλατφόρμα live, που συλλέγει δεδομένα από τους ανελκυστήρες σε πραγματικό χρόνο, ώστε να μπορούν να ελεγχθούν από τους συντηρητές από φορητό υπολογιστή, smartphone (Android & IOS) ή tablet.

Εκτός από την έδρα του στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, ο Όμιλος Kleemann έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις επίσης στην Κίνα και τη Σερβία, ενώ διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε 13 χώρες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυση της Kleemann διοργανώθηκε εκδήλωση στις κεντρικές εγκαταστάσεις στο Κιλκίς, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα. Οι προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν στους χώρους παραγωγής και  επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο showroom, όπου παρουσιάστηκε η νέα σειρά θαλάμων  και το νέο Digital Innovation Spot για την προβολή των ψηφιακών εργαλείων και λύσεων IoT της KLEEMANN. Επιπλέον, μέσω εικονικής πραγματικότητας (VR 360ᵒ Factory Tour), οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στις παραγωγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου στη Σερβία και την Κίνα.

«Τo 2023 είναι ένα έτος – ορόσημο για την KLEEMANN. Γιορτάζουμε 40 χρόνια ανοδικής πορείας στον κλάδο της κάθετης μετακίνησης, αλλά κυρίως ομαδικής δουλειάς, συνεργασίας και αφοσίωσης σε ένα κοινό όραμα – να νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους και να θέτουμε υψηλούς στόχους. Η δέσμευσή μας για καινοτομία και διαρκή ανάπτυξη μας επέτρεψε να φτάσουμε ως εδώ και μας εμπνέει για τη συνέχεια», τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου Kleemann, Νικόλαος Κουκούντζος.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της KLEEMANN αναμένονται να πραγματοποιηθούν, επίσης, στις δύο μεγάλες κλαδικές εκθέσεις – στην Interlift στο Augsburg της Γερμανίας (17-20 Οκτωβρίου) και στην Global Elevator Exhibition (GEE) του Μιλάνου της Ιταλίας (15-17 Νοεμβρίου).