Skip to main content

Septona: Επένδυση 2 εκατ. ευρώ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας

Σε επένδυση ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στις εγκαταστάσεις της σε όλες τις επιφάνειες των εργοστασίων της στα Οινόφυτα Βοιωτίας προχώρησε η Septona, εταιρεία ειδών προσωπικής περιποίησης και υγιεινής.

Στόχος είναι η στροφή μέρους της παραγωγής της Septona σε πράσινες μορφές ενέργειας, αξιοποιώντας τη δύναμη του ήλιου. Μέσω των εγκαταστάσεων φωτοβολταϊκών, η παραγωγή καθίσταται αυτοηλεκτροδοτούμενη σε ποσοστό 28%, εξοικονομώντας περίπου 3,9 Gigawatt/ώρα (GWh) ενέργειας.

Παράλληλα, η Septona πραγματοποιεί ανακύκλωση νερού σε όλα τα εργοστάσιά ​της, ανακύκλωση θερμότητας, λαμβάνει και μέτρα για μείωση των αποβλήτων. Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί κατά ISO 9001:2015 & ISO 50001 για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των επιπτώσεων στην κλιματική αλλαγή, ενώ διαθέτει και πιστοποίηση FSC® Chain-of-Custody, για την προμήθεια πιστοποιημένων προϊόντων FSC®, ως απόδειξη της δέσμευσης της εταιρείας να προωθήσει την υπεύθυνη διαχείριση των παγκόσμιων δασών.

Σύμφωνα με τη Septona, ιδιαίτερη σημαντικές είναι και οι προσπάθειές της για πιο δίκαιες εμπορικές πρακτικές που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον, γεγονός που επιβεβαιώνεται μέσα από την επιθεώρηση ETI SMEDA standard, που την κατατάσσει ενεργό μέλος του παγκόσμιου οργανισμού SEDEX, αλλά και η μακροχρόνια πιστοποίησή της στον διεθνή οργανισμό FAIR TRADE Standard.