Skip to main content

ΕΥΑΘ: Ελπίδες για βελτίωση αποτελεσμάτων – “Βελούδινη” για τη διοίκηση της εταιρείας η επιστροφή από το Υπερταμείο στο Ελληνικό Δημόσιο

Όσον αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, η γ.σ. ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2022, η οποία ήταν ζημιογόνα,

Δεν επηρεάζει τα ανώτατα μέλη της διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. η επιστροφή της εταιρείας από το Υπερταμείο στο ελληνικό Δημόσιο. Η χθεσινή τακτική ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας ενέκρινε την εισήγηση τριών αρμοδίων υπουργικών στελεχών για ανανέωση της θητείας τόσο του προέδρου της εταιρείας, καθηγητή Άγι Παπαδόπουλου όσο και του αντιπροέδρου Γρηγόρη Πενέλη και του μέλους του δ.ασ., Νικολάου Κλείτου. Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος δεν ζητήθηκε αλλαγή ούτε του διευθύνοντος συμβούλου, Άνθιμου Αμανατίδη, η θητεία του οποίου λήγει στις αρχές του Μαΐου του 2024.

Οι μόνες αλλαγές στο δ.σ. της εταιρείας αφορούν στην προσθήκη του κ. Ιωάννη Τσιτσόπουλου (αγρονόμος τοπογράφος μηχανικός) και της δικηγόρου και διαπιστευμένης διαμεσολαβήτριας κας. Ιωάννας Δοβλέτογλου, μετά την παραίτηση του κ. Δημητρίου Κωνσταντακόπουλου, στελέχους της ΕΕΣΥΠ και τη μη ανανέωση της θητείας του κ. Θεόδωρου Κουλούρη.

Όσον αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας, η γ.σ. ενέκρινε την πρόταση της διοίκησης για μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2022, η οποία ήταν ζημιογόνα, ενώ ερωτηθείσα σχετικά η διοίκηση της εταιρείας εκτίμησε ότι χάρη στη μεγάλη μείωση του ενεργειακού κόστους της εταιρείας που έχει επιτευχθεί πλέον με στροφή σε φθηνό “πράσινο” ρεύμα και μακροχρόνια σταθερότητα ενεργειακού κόστους μέσω της σύναψης συμβάσεων PPAs, τα φετινά αποτελέσματα θα είναι καλύτερα.

Αναφορικά, δε, με τος επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σε εξέλιξη η εταιρεία, γνωστοποιήθηκε ότι στις αρχές του 2025 θα έχει ολοκληρωθεί η επέκταση (σ.σ. διπλασιασμός) του διυλιστηρίου νερού, με αποτέλεσμα η εταιρεία κάθε μέρα να μπορεί να επεξεργάζεται επιπλέον ποσότητα 150.000 κυβικών μέτρων και θα μπορέσει να τροφοδοτήσει και άλλες περιοχές, όπως οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Πυλαίας-Χορτιάτη και Θερμαϊκού.

Στο μεταξύ, εντός εικοσαημέρου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ριζική ανακατασκευή του κτηρίου διοίκησης της εταιρείας, επί της οδού Εγνατίας, στο Συντριβάνι. Τα εγκαίνια του βιοκλιματικού πια κτηρίου-έδρας της ΕΥΑΘ Α.Ε. θα τελεστούν επισήμως στα τέλη Οκτωβρίου.