Skip to main content

Vodafone: Αύξηση 6% στα έσοδα το πρώτο πεντάμηνο

Η πληθυσμιακή κάλυψη της Vodafone στο 5G βρίσκεται στο 71% με βάση στοιχεία του Μαρτίου

Κατά 6% αυξήθηκαν τα συνολικά έσοδα της Vodafone Ελλάδος το πεντάμηνο Ιανουαρίου – Μαΐου και 3% τα έσοδα από υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Χάρης Μπρουμίδης, μιλώντας στον Τύπο πριν λίγη ώρα σημείωσε επίσης ότι η συνδρομητική βάση της Vodafone είναι σταθερή ενώ η αύξηση στην ζήτηση για data ξεπέρασέ το 70%.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία υλοποιεί με συνέπεια το επενδυτικό της πλάνο, ύψους 600 εκατ. ευρώ, παραμένοντας on track και ενίοτε υπερβαίνοντας τους αρχικούς στόχους.

Η πληθυσμιακή κάλυψη της Vodafone στο 5G βρίσκεται στο 71% με βάση στοιχεία του Μαρτίου, ενώ τον Μάρτιο του 2024 εκτιμάται ότι θα φτάσει 86%, μετά από ένα χρόνο στο 92% και τo 2026 στο 96%.

Στις οπτικές ίνες παραμένει ο στόχος των 850.000 homes passed μέχρι το 2025. Σήμερα, η εταιρεία μπορεί να καλύψει 280.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις με οπτική ίνα απευθείας στο σπίτι (FTTH). Τον Μάρτιο του 2024 εκτιμάται ότι θα είναι σε θέση να συνδέσει 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις με οπτική ίνα.

Ο κ. Μπρουμίδης αναφέρθηκε επίσης στο υβριδικό μοντέλο εργασίας που εφαρμόζεται στην εταιρεία με τους εργαζόμενους να μπορούν να εργάζονται απομακρυσμένα στο 60% του εργασιακού τους χρόνου. Όπως είπε οι μετρήσεις δείχνουν θετική επίπτωση στους ανθρώπους της Vodafone Ελλάδας, σε επίπεδο ικανοποίησης από την εργασία και επιδόσεων.