Skip to main content

Σε τροχιά υλοποίησης κατά το ήμισυ το ΣΔΙΤ για το ευρυζωνικό δίκτυο σε λευκές περιοχές της περιφέρειας

Υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΟΤΕ και υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την σύνδεση 350 χιλ. νοικοκυριών και επιχειρήσεων με FTTH.

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, πριν λίγη ώρα, από τον υπηρεσιακό υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Σωκράτη Κάτσικα και τον γενικό διευθυντή Στρατηγικής Μετασχηματισμού και Παρόχων του Ομίλου ΟΤΕ, Γιάννη Κωνσταντινίδη, εισέρχονται σε τροχιά υλοποίησης τα τρία από επτά τμήματα του Ultra – Fast Broadband (UFBB) που θα καλύψει με ευρυζωνικά δίκτυα υψηλών ταχυτήτων περιοχές της επικράτειας που δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον.

Εκκρεμεί αντίστοιχη διαδικασία για τα τέσσερα τμήματα του έργου για τα οποία ανάδοχος είναι η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – Grid Telecoms.

Το UFBB αφορά την υλοποίηση ευρυζωνικών δικτύων, FTTH (οπτική ίνα μέχρι τα σπίτια) σε περιοχές της χώρας χωρίς εμπορικό ενδιαφέρον και αποτελεί κομμάτι του σχεδιασμού του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την κάλυψη του συνόλου των νοικοκυριών και επιχειρήσεων με υπερυψηλές ταχύτητες σύνδεσης στο internet. Η διαγωνιστική διαδικασία διήρκεσε πάνω από 4 χρόνια καθώς το έργο ξεκινησε από την προηγούμενη

Συνολικά το εν λόγω ΣΔΙΤ (και τα 7 τμήματά του) είναι συνολικού προϋπολογισμού 884 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ειδικότερα, ο ΟΤΕ αναλαμβάνει την υλοποίηση του έργου στις γεωγραφικές ζώνες (lots) 1, 3 και 7 που αφορούν: Το lot 1, 124.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 9 Περιφερειακές Ενότητες (Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ζακύνθου, Ηλείας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας). Το 3, 122.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 13 Περιφερειακές Ενότητες (Εύβοιας, Σύρου, Άνδρου, Θήρας, Κέας – Κύθνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου Τήνου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων) και το 7, 101.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε 14 Περιφερειακές Ενότητες (Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Κ.Τ. Αθηνών, Β.Τ. Αθηνών, Δ.Τ. Αθηνών, Ν.Τ. Αθηνών, Αν. Αττικής, Δ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Ρόδου, Λασιθίου).