Skip to main content

Οριστικό και επίσημο: Η Βουλγαρία θα είναι η «Τιμώμενη Χώρα» στη φετινή ΔΕΘ

Η φετινή ΔΕΘ (9-17 Σεπτεμβρίου 2023) θα έχει και έντονο «άρωμα» Νότιας Κορέας

Tη συμμετοχή της Βουλγαρίας στην φετινή-87η ΔΕΘ ως «Τιμώμενη Χώρα» ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Α.Ε., Τάσος Τζήκας, από το βήμα των εγκαινίων της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN, επιβεβαιώνοντας το σχετικό χθεσινό ρεπορτάζ της «Ν».

«Μόλις πριν από λίγο πήραμε επιβεβαίωση της πρότασης μας, να έχουμε τιμώμενη χώρα στην 87η ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου τη Βουλγαρία», τόνισε ο κ. Τζήκας και πρόσθεσε ότι η διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα είχε πάντα στο μυαλό της να επιλέξει και μια βαλκανική χώρα, διότι – όπως επισήμανε – «είναι πολύ σημαντικό να δείξουμε τη φιλία και τη συνεργασία στα Βαλκάνια».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει δημοσιεύσει η «Ν» η φετινή ΔΕΘ (9-17 Σεπτεμβρίου 2023) θα έχει και έντονο «άρωμα» Νότιας Κορέας, καθώς θα συμμετέχει σε αυτήν μεγάλη νοτιο-κορεατική επιχειρηματική αποστολή, ενώ η διοίκηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) γνωστοποίησε, επίσης, πως το Επιμελητήριο προετοιμάζει συναντήσεις ελληνικών και κορεατικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της φετινής ΔΕΘ και εξετάζεται και το ενδεχόμενο διοργάνωσης φόρουμ και επιχειρησιακών συναντήσεων στο πλαίσιο πάντοτε της 87ης  ΔΕΘ.