Skip to main content

Ο ΣΕΒ παρών στο Συμβούλιο Προέδρων της BusinessEurope στη Μαδρίτη στις 1-2 Ιουνίου – Οι προτάσεις του

Eurokinissi/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στο Συμβούλιο, συμμετείχαν  οι ηγεσίες των 40 συνδέσμων επιχειρήσεων και βιομηχανιών - μελών της Business Europe

Το Συμβούλιο Προέδρων της BusinessEurope, του κορυφαίου ευρωπαϊκού συνδέσμου επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη, στις 1-2 Ιουνίου, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Ισπανία, το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Στο Συμβούλιο, συμμετείχαν  οι ηγεσίες των 40 συνδέσμων επιχειρήσεων και βιομηχανιών – μελών της Business Europe και αναδείχθηκαν οι προτεραιότητες που θέτει η ευρωπαϊκή βιομηχανία για την επόμενη περίοδο.

Ο ΣΕΒ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Δημήτρη Παπαλεξόπουλο Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη, Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Σύμφωνα με πηγές του Συνδέσμου, οι προτάσεις του Συμβουλίου των Προέδρων του «ευρωπαϊκού ΣΕΒ» επικεντρώθηκαν σε πέντε κρίσιμα θέματα για την αναπτυξιακή προοπτική της βιομηχανίας:

  • Άρση των ρυθμιστικών αγκυλώσεων και γραφειοκρατικών βαρών που υπονομεύουν την διεθνή ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων (και ειδικά της βιομηχανίας) και τις επενδύσεις στην ΕΕ
  • Εμβάθυνση της ενιαίας αγοράς και περαιτέρω απλοποίηση στο ενδο-κοινοτικό εμπόριο,
  • Εξασφάλιση ενεργειακού εφοδιασμού σε ανταγωνιστικές τιμές,
  • Αντιμετώπιση του χάσματος δεξιοτήτων, διευκόλυνση της καινοτομίας και στήριξη μεταρρυθμίσεων για την απελευθέρωση της παραγωγικότητας,
  • Δημιουργία περισσότερων ευκαιριών στις διεθνείς αγορές για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.