Skip to main content

Ελ. Βρεττού (Attica Bank) στους Δελφούς: Στόχος να καλύψουμε ένα κενό στην αγορά

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

«Η συνένωση με Παγκρήτια έχει εμπορικό έρεισμα και μπορεί να είναι κερδοφόρα».

Για μία ιστορική ημέρα για την Attica Bank έκανε λόγο η Έλενα Βρεττού αναφερόμενη στην επιτυχημένη ΑΜΚ των 473 εκατ. ευρώ . Μιλώντας στο Delphi Economic Forum η κ. Βρεττού σημείωσε πως «ύστερα από ένα πολύ δύσκολο ταξίδι, ολοκληρώσαμε μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, που μας δίνει ένα αρκετά υψηλό μαξιλάρι ρευστότητας».

Παρουσιάζοντας το όραμα της τράπεζας, εξήγησε πως στόχος της Attica Bank είναι να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Να προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες που δεν έχουν την πρόσβαση που θα ήθελαν, που δεν έχουν καλυφθεί πλήρως.

«Θέλουμε να εστιάσουμε στις αδυναμίες που αντιμετωπίζουμε στο υπόλοιπο σύστημα. Να δώσουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας. Θεωρώ ότι είμαστε η μοναδική τράπεζα που μπορεί να εκδώσει εγγυητική επιστολή την ίδια ημέρα της αίτησης. Εστιάσαμε το τελευταίο διάστημα να δομήσουμε τον κεντρικό οργανισμό, ώστε να μπορέσουμε να μετρήσουμε παραγωγικότητα και να ξέρει ο πελάτης από τη στιγμή που θα σηκώσει το τηλέφωνο πότε θα πάρει το τελικό προϊόν» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν ανέλαβε η κ. Βρεττού, όπως θύμισε, ήταν μία τράπεζα με πολύ υψηλό δείκτη κόκκινων δανείων, αλλά και χωρίς λόγο ύπαρξης. Αυτό αρχίσει να αλλάζει: «Τώρα έχουμε ρευστότητα άνω των 3 δισ. ευρώ σε καταθέσεις. Κάτι γίνεται, κάτι αλλάζει στην τράπεζα» τόνισε.

Τα κόκκινα δάνεια και η συνένωση με την Παγκρήτια

Οι προκλήσεις για την Attica Bank δεν σταματούν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. «Πρέπει να εξυγιάνουμε τον ισολογισμό μας, γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με δείκτη κόκκινων δανείων 65% – θέλουμε να δείξουμε στον επόπτη και τους μετόχους ότι μπορούμε να εξυγιανθούμε» σημείωσε.

Αναφερόμενη στο deal με την Παγκρήτια, σχολίασε πως πρόκειται για μία συνένωση που έχει εμπορικό έρεισμα και μπορεί να είναι κερδοφόρα. Αναγνώρισε πάντως πως «αν και έχουμε τον οδικό χάρτη πια, έχουμε πολλά βήματα ακόμη μπροστά μας».

Επόμενος στόχος της τράπεζας είναι να δώσει έμφαση και στο ψηφιακό κομμάτι. «Κάνουμε μία συστηματική προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τον πελάτη. Θέλουμε να γίνουμε η τράπεζα που στον πελάτη που θα απευθύνεται να είναι η πρώτη του επιλογή» τόνισε η CEO της Attica Bank.

Δείτε live: