Skip to main content

Αλ. Εξάρχου (Intrakat): Δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου για την εξαγορά της Άκτωρ

Intime News

Αναγκαία η έγκριση της συμφωνίας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Δεν είναι αναγκαία μια νέα αύξηση κεφαλαίου για την Intrakat προκειμένου να προχωρήσει στην εξαγορά της Άκτωρ, επεσήμανε σήμερα σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής, Αλέξανδρος Εξάρχου.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Intrakat θα έχει θετικές ταμειακές ροές την προσεχή τριετία προκειμένου να εξυπηρετεί με κεφάλαιο κίνησης τις δραστηριότητές της.

Πρόσθεσε πως προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξαγοράς της Άκτωρ είναι αναγκαία η έγκρισή της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και μέχρι τότε οι δύο εταιρείες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανταγωνιστικά.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η Intrakat θα καταβάλει στην Ελλάκτωρ 100 εκατ. ευρώ (τα 50 εκατ. από την τελευταία αύξηση κεφαλαίου, 7 από προηγούμενη και 43 εκατ. από δανεισμό που έχει εξασφαλίσει). Στη συνέχεια και εντός 19 μηνών θα δοθούν τα 114 εκατ., ποσό το οποίο αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της Άκτωρ προς εταιρείες του Ομίλου Ελλάκτωρ και το οποίο εγγυάται η Intrakat.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Intrakat δεν έχει αποφασιστεί το πώς θα λειτουργήσει ο Όμιλος έπειτα από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Άκτωρ, αν δηλαδή θα γίνει συγχώνευση των δύο εταιρειών ή θα αποσχιστεί ο κλάδος της κατασκευής από την Intrakat για να συγχωνευτεί με την Άκτωρ.

Εξετάζονται όλα τα σενάρια και οι αποφάσεις θα ληφθούν αφού δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία η Επιτροπή Ανταγωνισμού (σε περίπου τρεις μήνες).

Ο κ. Εξάρχου απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζονται άλλες εξαγορές, ωστόσο, δεν το απέκλεισε για το μέλλον, σημειώνοντας ότι αυτό ισχύει και για την περίπτωση της Άκτωρ Παραχωρήσεις.

Με την εξαγορά της Άκτωρ η Intrakat συμπληρώνει την τεχνική της επάρκεια, ενώ θα επωφεληθεί από τις οικονομίες κλίμακος που θα είναι εφικτό να γίνουν (κοινά εργοτάξια όπου είναι δυνατόν, κοινές προμήθειες κ.λ.π.).

Ακόμη, η εκτίμηση της διοίκησης της Intrakat είναι ότι τα έργα που έχει αναλάβει τελευταία η Άκτωρ δεν έχουν πρόβλημα κερδοφορίας.