Skip to main content

Σκλαβενίτης: Κλείδωσε η εξαγορά της «AS Αγορά»

Η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του Δεκεμβρίου επισφραγίστηκε με το προσύμφωνο ενώ στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Κλείδωσε επί της αρχής η δωδέκατη εξαγορά του ομίλου Σκλαβενίτη καθώς πριν από λίγες μέρες υπεγράφη προσύμφωνο με την αλυσίδα Σανίδας Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ με έδρα τη Λάρισα, η οποία φέρει την ταμπέλα «AS Αγορά».

Η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων που είχαν ξεκινήσει από τα τέλη του Δεκεμβρίου επισφραγίστηκε με το προσύμφωνο ενώ στους επόμενους μήνες θα ολοκληρωθεί η εξαγορά.

Η AS Αγορά με βάση την εικόνα του ισολογισμού του 2021 εμφανίζει δυναμική τζίρου περί τα 10 εκατ. ευρώ σε ένα δίκτυο 9 καταστημάτων, τα οποία δεν είναι ιδιόκτητα αλλά μισθώνονται. Η αλυσίδα δέχθηκε σημαντικές πιέσεις τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 1,18 εκατ. ευρώ, με το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων υπερβαίνει το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων κατά 2,2 εκατ. ευρώ ενώ οι συσσωρευμένες ζημιές διαμορφώνονται σε 1,09 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της «Ν» η απόφαση του ομίλου Σκλαβενίτη να προχωρήσει στην εν λόγω εξαγορά κινείται σε δύο βασικούς άξονες.

Αρχικά η απόκτηση της AS Αγορά δίνει τη δυνατότητα στην Σκλαβενίτη να ενισχύσει περαιτέρω τη σχέση της με τους Θεσσαλούς καταναλωτές καθώς μέχρι στιγμής είχε παρουσία σε περιφερειακές περιοχές, ενώ αποκτώντας το δίκτυο της AS Αγορά παίρνει θέση στην καρδιά του κάμπου, στη Λάρισα.

Επίσης η φιλοσοφία του ομίλου τα τελευταία χρόνια στο θέμα των εξαγορών μικρομεσσαίων παικτών εστιάζει στο να δώσει «χείρα βοηθείας» σε Έλληνες επιχειρηματίες και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας. Εν προκειμένω στην AS Αγορά απασχολούνται περί τους 100-110 εργαζόμενους.

Υπό το πρίσμα αυτό τα ραντάρ της Σκλαβενίτης παραμένουν μόνιμα ανοιχτά στην αναζήτηση αλυσίδων που παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να παρουσιάζουν έχουν την δυνατότητα να σωθούν και να αναπτυχθούν.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το εν λόγω deal σηματοδοτεί  ακόμα μια απώλεια στον όμιλο αγορών ΕΛΟΜΑΣ, στον οποίο η AS Αγορά είναι μέλος.