Skip to main content

Fasma Hellas: Ανάλυση για την Ασφάλιση Πολύτιμων Κοσμημάτων

Η ασφάλιση κοσμημάτων είναι ένας τύπος ασφάλειας που πολλοί δε γνωρίζουν καν ότι υπάρχει. Με την κυκλοφορία όμως κοσμημάτων που συγκαταλέγονται στην κατηγορία των έργων τέχνης και κοστολογούνται σαν χρυσάφι –που πολλές φορές άλλωστε αυτό αγοράζεται στην ουσία–, η ασφάλεια αυτή είναι απαραίτητη.

Για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η ασφάλιση πολύτιμων κοσμημάτων, οι ασφαλιστές όλων των εταιρειών αυτών ζητούν ανάλυση, μια έγκυρη εκτίμηση της αξίας, των αντικειμένων που πρόκειται να καλύψουν. Η Fasma Hellas είναι ένα εργαστήριο ανάλυσης πολύτιμων μετάλλων με υπερσύγχρονο εξοπλισμό που εξετάζει και πιστοποιεί την ποιότητα κοσμημάτων με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

Γιατί χρειάζεται η ασφάλιση πολύτιμων κοσμημάτων; 

Η αγορά ενός ακριβού κοσμήματος ή η συλλογή πολλών τέτοιων είναι κομμάτι της υλικής περιουσίας ενός ανθρώπου. Πρόκειται για αντικείμενα που κουβαλούν οικονομική, συλλεκτική, αισθητική και συναισθηματική αξία και με τον τρόπο τους όχι μόνο βελτιώνουν τη ζωή του ιδιοκτήτη τους αλλά επίσης λειτουργούν ως ένα σπουδαίο κληροδότημα για τους απογόνους του. Τόσο πολύτιμα αντικείμενα είναι έξυπνο να ασφαλίζονται, γιατί η απώλειά τους ενδέχεται να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην τσέπη και την ψυχή του ανθρώπου που τα έχασε.

Πώς είναι δυνατόν να χάσει κάποιος τόσο σπουδαία υπάρχοντα; Η κλοπή κοσμημάτων αποτελεί την πιο συχνή απάντηση στο ερώτημα αυτό. Υπάρχουν πάμπολλες περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών που είτε κλέφτες μπήκαν στον χώρο όπου φυλάσσονταν τα πολύτιμα αυτά αντικείμενα είτε κλάπηκαν ακόμα και ενόσω φοριούνταν από το άτομο.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι πολλές ασφάλειες σπιτιού δεν καλύπτουν και δεν αποζημιώνουν την απώλεια κοσμημάτων σε περίπτωση διάρρηξης ή σε κάποια φυσική καταστροφή όπως σεισμό, πυρκαγιά και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Μάλιστα, το ίδιο ισχύει τόσο για τις ασφάλειες επιχειρήσεων όσο και για την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τι είδος ανάλυσης απαιτείται για την ασφάλιση κοσμημάτων;

Μια ειδική ανάλυση κοσμημάτων απαιτείται, όταν πρόκειται για την ασφάλισή τους. Φωτογραφίες, αναλυτικές περιγραφές όλων των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή τους, πιστοποίηση γνησιότητας αυτών των υλικών, για παράδειγμα η χρήση αληθινών διαμαντιών, πιστοποιητικά αυθεντικότητας της επωνυμίας και σημείωση χαρακτηριστικών γνωρισμάτων καταγράφονται σε μια τέτοια εξειδικευμένη αναφορά. Η ανάλυση για ασφάλιση κοσμημάτων πρέπει να εκτελεστεί από επαγγελματίες εκτιμητές που γνωρίζουν καλά και έχουν εμπειρία στο συγκεκριμένο είδος ανάλυσης, γιατί διαφορετικά θα χάσετε χρόνο και χρήματα και η δουλειά σας δε θα έχει γίνει.

Γιατί να προτιμήσει κάποιος τη Fasma Hellas για την ανάλυση για ασφάλιση κοσμημάτων;

Οι μακροχρόνιες και επιτυχημένες συνεργασίες του εργαστηρίου Fasma Hellas με ιδιώτες και επιχειρηματίες κατά τα 49 έτη λειτουργίας του στηρίζονται σε δύο γερούς πυλώνες:

  • Υπερσύγχρονα μηχανήματα: Η Fasma Hellas διαθέτει κορυφαίους φασματογράφους και παχύμετρα υπερήχων. Πρόκειται για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που είναι γνωστά για την ακρίβεια των αποτελεσμάτων τους.
  • Εξειδικευμένο προσωπικό: Χωρίς τους πολύπειρους εκτιμητές της όλα αυτά τα μηχανήματα θα ήταν άχρηστα. Οι άρτια εκπαιδευμένοι επαγγελματίες της Fasma Hellas γνωρίζουν τα πάντα για τα πολύτιμα μέταλλα σε ό,τι μορφή και αν βρίσκονται (ορυκτά, κοσμήματα, ράβδους, κ.ά.) αλλά συνεχίζουν να εξελίσσονται και να καινοτομούν με την ανάληψη ερευνητικών projects.

Η Fasma Hellas βρίσκεται στο πλευρό των πελατών της με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να ελέγξουν και να πιστοποιήσουν την αξία των πολύτιμων αγαθών τους. Μάλιστα, με τη βοήθεια της εταιρείας digital marketing Lithos Digital, έχει καταφέρει να ενισχύσει την παρουσία της στο διαδίκτυο, ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να βρίσκουν σε αυτήν τη λύση και τον δρόμο προς την ακριβή ανάλυση κοσμημάτων που χρειάζονται.