Skip to main content

Βιοϊατρική – GE Healthcare: Ενώνουν δυνάμεις στα απεικονιστικά συστήματα

Τη συνεργασία τους στον τομέα της Απεικονιστικής Ιατρικής ανακοίνωσαν ο όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και η GE Healthcare. Συγκεκριμένα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εξοπλίζει τα διαγνωστικά της κέντρα με συστήματα τελευταίας απεικονιστικής τεχνολογίας της GE Healthcare. Μέσα στο 2022 ανανεώθηκε και αναβαθμίστηκε όλος ο εξοπλισμός των διαγνωστικών κέντρων του ομίλου στη Θεσσαλονίκη με 4 νέους αξονικούς τομογράφους και 5 μαγνητικούς, ενώ έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν 47 συστήματα αξονικής και μαγνητικής τομογραφίας, καθώς και δεκάδες συστήματα υπερηχοτομογραφίας τελευταίας γενιάς της GE Healthcare.

Ξεχωρίζουν ο αξονικός τομογράφος 128 τομών Revolution Maxima και ο SIGNA Voyager AIR, ο πρώτος μαγνητικός τομογράφος 1.5T με τεχνολογία AIR και τεχνητή νοημοσύνη. Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις του ομίλου αφορά τον τομέα της Πυρηνικής Ιατρικής, καθώς η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι αυτή τη στιγμή ο μόνος ιδιωτικός πάροχος υπηρεσιών υγείας που διαθέτει το προηγμένο σύστημα ποζιτρονικής υπολογιστικής τοµογραφίας PET/CT Discovery IQ.

Τα Discovery IQ της GE Healthcare, 5 δακτυλίων στην Αθήνα και 3 δακτυλίων στη Θεσσαλονίκη, µε την τεχνολογία Q. Clear και το προηγμένο λογισμικό ποσοτικοποίησης, προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας και βελτιστοποίηση στην ποσοτικοποίηση σε σύγκριση με άλλα συμβατικά PET/CT, για έγκαιρη και αξιόπιστη διάγνωση αλλά και παρακολούθηση της ανταπόκρισης του ασθενούς στη θεραπεία. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, Γεώργιος Ευ. Σπανός, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επενδύουμε σε νέα διαγνωστικά εργαλεία, τεχνολογία αιχμής και διαρκείς αναβαθμίσεις, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης Διαγνωστικής Ιατρικής, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με την ελάχιστη δυνατή καταπόνηση των εξεταζόμενων».