Skip to main content

Digital Realty: Επένδυση 200 εκατ. ευρώ σε data centers

Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόνον μέρες έπειτα από τα εγκαίνια του Athens 3, και της έγκρισης της οικοδομικής άδειας του Athens 4.

Τη δημιουργία ακόμα δύο κέντρων δεδομένων, χωρητικότητας 15 MW, ανακοίνωσε χθες η Digital Realty (πρώην Lamda Hellix) επένδυση, σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 200 εκατ., σε έκταση που αγοράστηκε δίπλα στο υφιστάμενο Athens Campus, στο Κορωπί.

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε λίγες μόνον μέρες έπειτα από τα εγκαίνια του Athens 3, και της έγκρισης της οικοδομικής άδειας του Athens 4, συνολική επένδυση 200 εκατ. ευρώ και ενώ σημαντικό μέρος της δυναμικότητας τους έχει ήδη διατεθεί.

Με την ολοκλήρωση της νέας επένδυσης το συνολικό χαρτοφυλάκιο της Digital Realty στην Ελλάδα θα αριθμεί data centers, συνολικής χωρητικότητάς 37,6 MW. Πιο συγκεκριμένα: Athens 1 και 2 (χωρητικότητα 2,5MW), Athens 3 (6,8 MW), Athens 4 (6,8 MW και αποπεράτωση το 2024), Heraklion-1 (6,5 MW και αποπεράτωση το 2025), και τα υπό σχεδιασμό data centers, Athens 5 και 6, χωρητικότητας 15MW.

Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty Hellas, Απόστολος Κάκκος, ο οποίος αποχωρεί από την εταιρεία, δίνοντας τη θέση του στον επί 11 χρόνια στενό του συνεργάτη, Αλέξανδρο Μπεχράκη, σημείωσε: «Με την τελευταία αυτή εξέλιξη ολοκληρώνεται ένα προσωπικό στρατηγικό πλάνο και όραμα ετών. Να καταφέρουμε η Ελλάδα να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο ψηφιακό χάρτη, να αποκτήσει ψηφιακή βαρύτητα και μέσω αυτής να αυξήσει σημαντικά την ανταγωνιστικότητα και την παραγόμενη προστιθέμενη αξία της. Είμαι ιδιαίτερα  υπερήφανος που η Digital Realty έχει ήδη καταστεί ο μεγαλύτερος, με μεγάλη διαφορά, πάροχος υπηρεσιών data center στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με τρία data centers σε λειτουργία και τουλάχιστον 3 υπό ανάπτυξη, με αποτέλεσμα να δημιουργεί μέσω των επενδύσεών της συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία για την Ελλάδα και την οικονομία της που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ, ενώ συγχρόνως να διπλασιάζει το ανθρώπινο  δυναμικό της στα αμέσως επόμενα χρόνια».

Ο κ. Κάκκος αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη ημέρα για την εταιρεία, με νέα ηγεσία και υπό το brand name της Digital Realty πλέον, σημειώνοντας ότι: «Κλείνοντας το κεφάλαιο Lamda Hellix μετά από 21 χρόνια συνεχούς παρουσίας μου στο τιμόνι της, είτε ως επικεφαλής, είτε ως ιδρυτής και μέτοχος, είτε ως ιδιοκτήτης, είτε ως στέλεχος, είμαι  βέβαιος ότι το μέλλον της θα είναι λαμπρό, καθώς με την ώθηση του brand Digital Realty το αποτύπωμά της θα συνεχίσει να μεγαλώνει και να διαγράφεται ολοένα και πιο θετικό, δημιουργώντας υπεραξία για τους πελάτες και τους ανθρώπους της αλλά και για τον κλάδο και την ελληνική οικονομία συνολικά. Είμαι ικανοποιημένος που η Digital Realty συμφώνησε με τη απόφασή μου αυτή, αλλά και με την πρότασή μου να περάσει η σκυτάλη ηγεσίας στον Αλέξανδρο Μπεχράκη (μέχρι σήμερα τώρα Chief Commercial Officer και Chief Technology Officer της Lamda Hellix) άμεσο συνεργάτη μου τα τελευταία 11 χρόνια».