Skip to main content

Wall Street Journal: Περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας και από την PepsiCo

REUTERS/Mario Anzuoni/File Photo

Η εταιρεία είπε στους υπαλλήλους ότι οι απολύσεις είχαν σκοπό «να απλοποιήσουν τον οργανισμό ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά»

Στον δρόμο που άνοιξαν και άλλοι κολοσσοί, έτσι και η PepsiCo απολύει εργαζόμενους στα κεντρικά των τμημάτων σνακ και ποτών της στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ως ένα ακόμη σημάδι ότι οι περικοπές στις εταιρείες επεκτείνονται.

Εκατοντάδες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν ανέφεραν πηγές στη WSJ. Οι περικοπές επηρεάζουν την επιχείρηση αναψυκτικών της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική, η οποία εδρεύει στο Purchase της Νέας Υόρκης, και την επιχείρηση σνακ και συσκευασμένων τροφίμων.

Σε ένα σημείωμα που εστάλη στο προσωπικό, η PepsiCo είπε στους υπαλλήλους ότι οι απολύσεις είχαν σκοπό «να απλοποιήσουν τον οργανισμό ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά». Οι περικοπές θα είναι βαρύτερες στον κλάδο των ποτών, επειδή η μονάδα σνακ έχει ήδη περικόψει τις θέσεις με ένα πρόγραμμα εθελουσίας αποχώρησης.

Η ζήτηση για τρόφιμα και ποτά που πωλούνται στα παντοπωλεία ήταν μεγάλη παρά τις αυξανόμενες τιμές που έχουν επηρεάσει πολλά νοικοκυριά. Η PepsiCo και άλλες εταιρείες τροφίμων αυξάνουν τις τιμές για να αντισταθμίσουν το υψηλότερο κόστος για τα συστατικά, τη μεταφορά και την εργασία.

Παρά το άλμα στις τριμηνιαίες πωλήσεις και κέρδη, τα στελέχη της PepsiCo τον Οκτώβριο δήλωσαν ότι μειώνουν το κόστος για να αντισταθμίσουν την πίεση στα περιθώρια κέρδους και να αντιμετωπίσουν αυτό που φαινόταν να επιδεινώνει τις μακροοικονομικές συνθήκες.

Η συνολική αγορά εργασίας των ΗΠΑ παραμένει σε ιστορικά στενά επίπεδα, με τους εργοδότες να ανταγωνίζονται για περιορισμένο εργατικό δυναμικό και να αυξάνουν τους μισθούς παρά τις αβέβαιες οικονομικές προοπτικές.

Πηγή: Wall Street Journal